Annonce
Kultur

Ensemble MidtVest-musikere lancerer kammermusikfestival i Skagen

Ana Feitosa fik lyst til at skabe en tradition for kammermusikfestival i Skagen, og hendes kollega, pianisten Martin Qvist Hansen fra Holstebro, hoppede med på vognen. Foto: Caroline Bittencourt
Pianisten Martin Qvist Hansen, der bor i Holstebro og spiller i Ensemble MidtVest, åbner den 18. oktober den allerførste kammermusikfestival i Skagen sammen med kollegaen, den brasilianske violinist Ana Feitosa.

Holstebro/Skagen: To af Ensemble MidtVests musikere, den brasilianske violinist Ana Feitosa, der har spillet med ensemblet siden 2010, og pianisten Martin Qvist Hansen, der har været med siden 2002, lancerer i næste uge en helt ny kammermusikfestival - i Skagen.

Kulturhus Kappelborg, Skagen, har de seneste år arbejdet intensivt med at udvikle nye kunstneriske fællesskaber, der på sigt gerne skal bidrage til Skagen kunst- og kulturhistorie - akkurat som kunstnerkolonien i 1870'erne gjorde det.

Under et besøg i Skagen i 2018 blev også Ana Feitosa betaget af byen. Tanken om at være med til at berige den med nye kunstneriske kapitler dukkede op.

Ana Feitosas ønske og Kappelborgs vision passede som hånd i handske, og i samarbejde med Kulturskoler i Nordjylland og Martin Qvist Hansen tog den endelige idé form: At samle kunstnere fra hele verden indenfor klassisk musik til Skagen Kammermusik Festival.

Festivalens første år - den 18. og 19. oktober - byder på to koncerter samt en Open Masterclass med efterfølgende familiekoncert. Det er forventningen, at festivalen med tiden breder sig til flere dage med flere koncerter, workshops og masterclass'es.

Festivalen har i år deltagelse af seks af velrenommerede musikere: Andreas Brandelid, cello, Mathias Kjøller, klarinet, Stine Hasbirk Brandt, bratsch, Ana Feitosa, violin (kunstnerisk leder), Tue Lautrup, violin og Martin Qvist Hansen, flygel (kunstnerisk konsulent).

Se mere på kappelborgskagen.dk/kammermusik-festival

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce