Annonce
Struer

Enorm efterspørgsel: Flere skal nu have adgang til overvægtsklinikken

Sådan her kan det se ud, når man går i overvægtsklinikken i Struer. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Efterspørgslen på en plads i Struer Kommunes overvægtsklinik er mere end stor. Ventelisten har været lige så stor, som det antal familier der er i gang.

Struer: Et af forslagene i Struer Kommunes nye helhedsplan, som er blevet sendt i høring hos interessenterne på området, er at udvide det tilbud, overvægtsklinikken i Struer Energi Park lige nu har, så endnu flere børn og familier kan få adgang til forløbene.

Struer Kommune tilbyder i dag behandling til overvægtige børn og unge i alderen 3-17 år ved at yde hjælp, støtte og vejledning til at stoppe vægtøgning i kommunens overvægtsklinik, hedder det i helhedsplanen og videre:

Forslaget indebærer, at flere overvægtige børn og deres familier i fremtiden vil kunne få glæde af et forløb i overvægtsklinikken.

- Vi er meget positive over den velvillighed, så det her kan komme endnu mere i spil, for det er eftertragtet hos familierne, fortæller Joan Skytte, der er ledende sundhedsplejerske i Struer Kommune.

- Vi har desværre haft en venteliste, lige siden overvægtsklinikken startede op i 2017. Vi har 40 familier i gang, og vi har også været oppe på 40 familier på venteliste. Det er mange at have på venteliste, lyder det fra Joan Skytte.

Annonce

Vi har desværre haft en venteliste, lige siden overvægtsklinikken startede op i 2017. Vi har 40 familier i gang, og vi har også været oppe på 40 familier på venteliste. Det er mange at have på venteliste.

Joan Skytte, ledende sundhedsplejerske, Struer Kommune

Der er penge

I alt tre sundhedsplejersker og en kostvejleder er tilknyttet overvægtsklinikken, som har midler til at have åbent en dag om ugen i seks til syv timer.

- Vi skal nu til at kigge på, hvad der er muligt, for sundhedsplejerskerne, som er deroppe, har fuld skrue på alle deres timer, forklarer Joan Skytte, der i samme ombæring nævner både optimering af driften og at kunne se muligheder.

Effekten af tilbuddet har nemlig været efter hensigten, så det optimale ville selvfølgelig være at kunne få bragt ventelisten helt ned til nul.

- Og så vil vi selvfølgelig også gerne kunne forebygge mere i forhold til det, der gør, at børnene kommer her, siger Joan Skytte med henvisning til indsatsen i både daginstitutioner og skoler og helt fra graviditeten af.

Ifølge Tine Hammer, der er centerchef i Struer Kommunes børne- og familiecenter, er der ikke specifikt sat penge af til en udvidelse af overvægtsklinikken, men sundhedsplejen får samlet set godt 800.000 kroner mere om året fra 2019 og til og med 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce