Annonce
Struer

Enorm efterspørgsel: Flere skal nu have adgang til overvægtsklinikken

Sådan her kan det se ud, når man går i overvægtsklinikken i Struer. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Efterspørgslen på en plads i Struer Kommunes overvægtsklinik er mere end stor. Ventelisten har været lige så stor, som det antal familier der er i gang.

Struer: Et af forslagene i Struer Kommunes nye helhedsplan, som er blevet sendt i høring hos interessenterne på området, er at udvide det tilbud, overvægtsklinikken i Struer Energi Park lige nu har, så endnu flere børn og familier kan få adgang til forløbene.

Struer Kommune tilbyder i dag behandling til overvægtige børn og unge i alderen 3-17 år ved at yde hjælp, støtte og vejledning til at stoppe vægtøgning i kommunens overvægtsklinik, hedder det i helhedsplanen og videre:

Forslaget indebærer, at flere overvægtige børn og deres familier i fremtiden vil kunne få glæde af et forløb i overvægtsklinikken.

- Vi er meget positive over den velvillighed, så det her kan komme endnu mere i spil, for det er eftertragtet hos familierne, fortæller Joan Skytte, der er ledende sundhedsplejerske i Struer Kommune.

- Vi har desværre haft en venteliste, lige siden overvægtsklinikken startede op i 2017. Vi har 40 familier i gang, og vi har også været oppe på 40 familier på venteliste. Det er mange at have på venteliste, lyder det fra Joan Skytte.

Vi har desværre haft en venteliste, lige siden overvægtsklinikken startede op i 2017. Vi har 40 familier i gang, og vi har også været oppe på 40 familier på venteliste. Det er mange at have på venteliste.

Joan Skytte, ledende sundhedsplejerske, Struer Kommune

Der er penge

I alt tre sundhedsplejersker og en kostvejleder er tilknyttet overvægtsklinikken, som har midler til at have åbent en dag om ugen i seks til syv timer.

- Vi skal nu til at kigge på, hvad der er muligt, for sundhedsplejerskerne, som er deroppe, har fuld skrue på alle deres timer, forklarer Joan Skytte, der i samme ombæring nævner både optimering af driften og at kunne se muligheder.

Effekten af tilbuddet har nemlig været efter hensigten, så det optimale ville selvfølgelig være at kunne få bragt ventelisten helt ned til nul.

- Og så vil vi selvfølgelig også gerne kunne forebygge mere i forhold til det, der gør, at børnene kommer her, siger Joan Skytte med henvisning til indsatsen i både daginstitutioner og skoler og helt fra graviditeten af.

Ifølge Tine Hammer, der er centerchef i Struer Kommunes børne- og familiecenter, er der ikke specifikt sat penge af til en udvidelse af overvægtsklinikken, men sundhedsplejen får samlet set godt 800.000 kroner mere om året fra 2019 og til og med 2022.

Annonce
Holstebro

Ulla kan ikke nå at donere blod efter sygehusflytning: - Jeg vil ikke bruge en feriedag på det

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Tuha fik nok en nat: Nu udgives hendes tanker om tørklædet, tilværelsen og tiden i Holstebro

Sport For abonnenter

Alt forberedt på en hurtig afrejse til EM: Bramming er klar hvis telefonen ringer

Kultur

Johnny Madsen gad ikke corona-restriktioner og efterlod festival med et problem: Ny og dyrere afløser er fundet

Struer

Omikron holder fest i nordvest: Lige nu smittes fire personer hver time døgnet rundt

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

Erhverv For abonnenter

Niels og livsværket: Træskoene og legetøjet blev overhalet af elcyklen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Struer

Erlings lille hund blev bidt bagfra en sen aftentime: - Det er et større rovdyr, som har haft fat i den her hund

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Struer

Er du interesseret i et dobbelt lederjob, så er det nu, ørerne skal foldes ud: - Det er da lidt mærkeligt at være med til at finde sin afløser, men også privilegeret

Debat For abonnenter

Smitten er nærmest ude af kontrol, og lad os så komme videre

Holstebro

A.P Møller-fond giver millioner til nyt søsportscenter: Vi håber at kunne begynde byggeriet allerede i år

Annonce