Annonce
Lemvig

Enke får millionerstatning efter mandens død

Skibet var sejlet ud for at fange fladfisk i norsk farvand. Foto: Benny Gade.
Blev klemt ihjel under fiskeri i norsk farvand i 2018
Annonce

Thyborøn: Retten i Holstebro har bestemt, at Bente Thygesen har ret til en erstatning på 1,2 millioner kroner for tab af forsøger efter hendes mand, den 59-årige fisker Karl Jørn Thygesen, mistede livet på havet. Det skete ved en ulykke i marts 2018.

- Jeg føler, at dommeren gav os fuld medhold. Jeg er tilfreds med afgørelsen, siger Bente Thygesen til Fagbladet 3F.

Karl Jørn Thygesen fiskede med Aaltje Postma, der hører hjemme i Thyborøn. 15. marts 2018 fiskede skibet i norsk farvand, hvor besætningen skulle sætte et trawl. Skipperen ville flytte den 1,2 tons såkaldte klump, der holder trawlet nede på bunden under fiskeri, men klumpen røg ind på skibets dæk og ramte Karl Jørn Thygesen, der blev klemt mellem klump og trawltromle. Han døde kort efter på skibet af sine kvæstelser.

Bente Thygesen måtte have fagforeningen 3F's hjælp for at få tilkendt erstatning gennem en retssag. Hun er ifølge fagbladet skuffet over, at det var nødvendigt.

- Det er ikke at stå ved sit ansvar. Jeg mener helt klart, at arbejdsgiveren har ansvaret for ulykken. Han valgte at sejle og fiske videre, selvom det farligste redskab ombord var defekt. Og det var ham, der rykkede lidt for hårdt i håndtagene, så klumpen røg op på dækket og hen bag sikkerhedsforanstaltningerne, hvor min mand stod. Chefen havde heller ikke sagt, at min mand skulle stå et andet sted, siger enken.

- Jeg synes også, at forsikringsselskabet skulle have en røvfuld. De kører på, at der skulle være tale om et hændeligt uheld, for så er selskabet ikke forpligtiget til at betale en erstatning. De virker som om, at de forsøger at lukrere på, at der sidder efterladte tilbage, der ingen penge har. Jeg synes ikke, at det er fair den måde, modparten i sagen har behandlet os og min mand på, siger Bente Thygesen til bladet.

Skibsrederen erkender i bladet, at han er blevet pålagt et ansvar af retten, selv om han betegner ulykken som et hændeligt uheld.  Han betegner i øvrigt Karl Jørn Thygesen som en trofast medarbejder, der har fulgt ham i mange år.

Forsikringsselskabet If har ifølge bladet endnu ikke taget stilling til, om den accepterer dommen eller vil anke sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Hvis Råsted-farm går fra mistanke til smittet: 18-20 avlere vil blive hevet med i faldet

Holstebro

Stjal Galant

Annonce