Annonce
Erhverv

Enigt udvalg støtter forandring ved Holstebrovej

Et enigt teknik-, miljø- og klimaudvalg støtter forslaget til lokalplan for dele af industriområdet ved Holstebrovej i Struer. Planen giver blandt andet mulighed for at bygge en detailvarebutik på 1200 kvadratmeter og en forskønnelse langs vejen. Foto: Morten Stricker
Fuld opbakning til forslag til lokalplan, der åbner for blandt andet Rema 1000 og andre butiksformer på industriområdet langs Holstebrovej

Struer: Byrådet skal senere på måneden tage stilling til forslaget om at transformere dele af industriområdet langs Holstebrovej - og det kommer til at ske, efter at forslaget er blevet godkendt med fuld opbakning fra et enigt teknik-, miljø- og klimaudvalg.

Planen åbner blandt andet for byggeriet af en dagligvareforretning på 1200 kvadratmeter på den grund, hvor Safari Camping tidligere lå. Med i planen er også, at andre typer af butikker og liberalt erhverv må slå sig ned i området. Endelig er en del af planen også et forslag til forskønnelse langs indfaldsvejen fra Holstebro til Struer.

Støtter visionen

Planen har mødt modstand fra blandt andet Struer Handelsstandsforening, der i en indsigelse har kaldt det "bekymrende og bemærkelsesværdigt", at foreningen ikke har været inddraget i arbejdet med planerne for fremtidens detailhandel i Struer.

Størrelsen på udvalgsvarebutikkerne er et af de kritikpunkter, som Handelsstandsforeningen i Struer har rettet mod kommunen i forbindelse med arbejdet med lokalplanforslaget.

Foreningens mest markante kritik er dog møntet på, at planen åbner for, at Rema 1000 kan bygge en ny dagligvarebutik i planområdet og uden for bymidten.


Der er og har været en lang diskussion om, hvor forskellige butiksformer kan og skal placeres. Der har været mange forskellige holdninger, interesser og meninger om netop det punkt. Nu har et enigt udvalg besluttet, at vi støtter visionerne i forslaget.

Marianne Bredal (V), formand for teknik-, miljø- og klimaudvalget, Struer Kommune


Formanden for udvalget, Marianne Bredal (V), siger, at medlemmerne af udvalget godt er klar over, at der er adskillige holdninger i spil i forbindelse med forslaget til lokalplan for området.

- Der er og har været en lang diskussion om, hvor forskellige butiksformer kan og skal placeres. Der har været mange forskellige holdninger, interesser og meninger om netop det punkt. Nu har et enigt udvalg besluttet, at vi støtter visionerne i forslaget, siger Marianne Bredal.

Annonce

Har lyttet

Udvalget har ifølge Marianne Bredal lyttet til handelsstandsforeningens bekymring for, om midtbyen mister dagligvareforretninger, hvis planen godkendes.

- Vi kan af gode grunde ikke vide det, men vi håber naturligvis ikke, at planen går ud over midtbyen, siger Marianne Bredal.

Rema 1000 har tidligere over for avisen bekræftet, at kæden er interesseret i at bygge på arealet ud til Bredgade. Om det så betyder, at kædens forretning i midtbyen lukker, er ifølge Rema 1000 endnu ikke afgjort.

Annonce

Skønne udsigter

Et af de argumenter og ønsker, der også har haft betydning for udvalgets støtte er udsigten til, at den markante indfaldsvej til Struer står foran en forandring.


Med i planen er også intentionen om at forskønne hele det område, som planen omfatter. Det er et længe næret ønske, der kan komme til at gå i opfyldelse.

Marianne Bredal (V), formand for teknik-, miljø- og klimaudvalget, Struer Kommune


- Med i planen er også intentionen om at forskønne hele det område, som planen omfatter. Det er et længe næret ønske, der kan komme til at gå i opfyldelse, siger Marianne Bredal.

Struer Kommune har i forbindelse med arbejdet med planen fået lavet et forslag til forskønnelse med græsbeklædte skråninger opbygget i aluminium med indbygget belysning.

Skråningerne formes i forslaget som bølger - en reference til byens DNA som Lydens By. Når den politiske behandling af forslaget er slut i løbet af januar, skal det ud i offentlig høring i otte uger.

Annonce
Holstebro

Burgerbygning, fodboldgolf, hæng på lygtepælene og hav et stort klistermærke af dig selv på din bil: Det kan godt være lidt skræmmende

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

19 ud af 20 ledige anmeldt til a-kasse for ikke at stå til rådighed - men det førte aldrig til en sanktion: Se her, hvad nogle af grundene kunne være

Erhverv For abonnenter

Det er Nordeuropas største solcellepark, men hvor meget fylder den præcist: Som 888.000 skriveborde? Som en bagatel? Som en forringelse af livskvaliteten?

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Sport

Tidligere landsholdskeeper tager over som målmandstræner i TTH

Sport For abonnenter

HB-midt godkender det ene point mod Vejgaard: - Af erfaring ved jeg, at det er et svært sted at vinde

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Kultur For abonnenter

Verdens måske største af sin slags: Familien Kristensens samling fylder nu 600 kvadratmeter

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Navne

Stort skulderklap til lokal kok: - Tårerne var lige ved at komme, men jeg holdt dem heldigvis tilbage

Leder For abonnenter

Højere afgift på dieselolien er det rene talmagi- det sænker ikke CO2-udledningen

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Annonce