Annonce
Lemvig

Vil have kystnære møller længere nordpå: Enighed om kommunenens høringssvar

Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Lemvig Kommune fastholder sit høringssvar vedrørende de kystnære havvindmøller - formand har ikke hørt, at der er partier i Folketinget, der vil ændre beslutningen
Annonce

Lemvig: Efter en politisk debat i teknik- og miljøudvalget valgte politikerne at fastholde det høringssvar, der var lagt op til vedrørende Vesterhav Nord. Det betyder, at kommunen fortsat anbefaler, at placere møllerne så nordligt som muligt samt tilpasse lysmarkeringen, så de generer mindst muligt.

Også den enlige SF'er i udvalget, Arne Noe, valgte at støtte forslaget, selv om han er kritisk over for svaret. Han forsøgte derfor også at få lavet en ændring i teksten, så det blev præciseret, at man ønskede en nordligere placering for at få større afstand til blandt andet Bovbjerg Fyr, hvor området er det vigtigste element i Geoparken. Forslaget var til afstemning i udvalget, hvor han dog var den eneste, der stemte for. Derfor valgte han efterfølgende at støtte det forslag, som administrationen havde udarbejdet til dagsordenspunktet.

- Der står i høringssvaret, at man er interesseret i en nordligere placering, men jeg oplever blot, at man ikke vil kæmpe for det, siger Arne Noe, der mener, der findes bedre opstillingsmuligheder inden for koncessionsområdet. Derfor mener han, at høringssvaret bliver afgivet på skrømt.

Det er dog ikke et udsagn, som udvalgsformand Steffen Damsgaard er enig i, selv om der ifølge det nuværende opstillingsforslag synes at være plads til, at møllerne kan rykket længere mod nord.

- Men skal de længere imod nord, så vil du samtidigt trække dem længere ind mod kysten ud for Thyborøn. Dermed kommer de tættere på Vejlby og Vrist, der er vores største badestrande. Derfor findes der ikke nogle lette løsninger i denne sag, siger han.

Han afviser muligheden for at få møllerne fjernet.

- Jeg hører ikke, at der er partier i Folketinget, der vakler i denne sag og er klar til at ændre det. Derfor giver det ikke mening at snakke om, om møllerne skal være der eller ej. Vi kan kun forholde os til placeringen, og dette var, hvad vi kunne enes om, siger han.

Energiselskabet Vattenfall har forsøgt at trække møllerne så langt mod vest som muligt, men de bør komme længere mod nord, mener kommunen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce