Annonce
Lemvig

Enige kandidater til sidste valgmøde

Otte partier var tilstede på dyrskuepladsen, og de erklærede sig alle parate til at deltage i et valgpanel. Foto: Johan Gadegaard
Otte partier stillede op til valgmøde på Lemvig Marked og Dyrskue, men partierne var overraskende enige

Rom: Søndag blev brugt af en række partier til at lave en sidste præsentation af deres politik inden folketingsvalget på onsdag. Derfor var kandidaterne også klar til et hurtigt og kort valgmøde på pladsen, hvor de fik lejlighed til at diskutere tre lokale emner, men faktisk var der stor enighed blandt de otte partier, der deltog i mødet.

Kandidaterne sad i en blokvogn, hvor de beredvilligt svarede på de spørgsmål, som ordstyreren, redaktør Lars Kamstrup, havde forberedt. Blandt andet bad han om en holdning til giftdepotet høfde 42. Der var bred enighed om, at depotet skal renses op hurtigst muligt.

- Vi trænger i den grad til handling. Vi har en lort liggende i baghaven, sagde SF'eren Karsten Filsø.

Thomas Danielsen (V) forsøgte at forklare, at Venstre som det eneste parti har sat penge af til en oprensning, hvilket ikke vakte begejstring hos den radikale Josefine Schlosser. Venstre vil nemlig finde en del af pengene til arbejdet ved at nedlægge regionerne.

- Og vi skal have pengene ud til regionerne, så vi kan få ryddet op, sagde hun.

Der var også udbredt enighed om, at de Kystnære møller bør flyttes længere ud på havet. Her var Josephine Schlosser dog mere forsigtig, for hun ønskede at respektere de aftaler, der allerede er indgået, men fremover ser hun dem gerne flyttet længere ud. SF'eren Karsten Filsø ville også gerne have dem længere ud.

- Men vi er omgivet af hav, så vi kan ikke sætte møller op på havet, uden de kan ses fra land. Men de nuværende er for tæt på land, sagde han.

- De skal så langt ud, at de ikke generer fra land, sagde Kristendemokraten Jens Erik Damgaard.

Dagens sidste punkt handlede om landbrugspakken, der giver landmændene mulighed for at gøde mere, hvis de til gengæld reducerer udledningen af kvælstof på anden vis - for eksempel med minivådområder.

Politikerne var igen nogenlunde enige om, at pakken skulle bevares i sin nuværende form, hvis landbruget er i stand til at leve op til kravene.

- Men det bliver svært at forsvare en landbrugspakke, hvis landbruget ikke lever op til kravene i den, sagde Alex Rosenbæk (DF).

- Lad os se på landbruget som naturforvaltere. Jeg mener, vi skal bakke op om landbruget. Jeg tror ikke, der er nogle, der gøder eller sprøjter mere, end der er nødvendigt, for det er deres erhverv, sagde Tina Hedegaard Petersen (Nye Borgerlige).

Palle Lykke Ravn (S) mente, at pakken var vedtaget uden bred opbakning i folketinget, så derfor erklærede han sig parat til at lave en ny.

- Vi mener, at landbrugsproduktionen skal blive i Danmark, hvor vi i forvejen har et klimavenligt landbrug, erklærede Alex Vanopslagh (LA), da han gav sin støtte til landbruget.

Længere nåede man ikke i debatten i den halve time, der var sat af til at krydse klinger. Mødet blev fulgt af et par hundrede mennesker på pladsen foran blokvognen, og flere fulgte med til udstillings-ringen, hvor politikerne efterfølgende fik lov til at ride på kæpheste.

Et par hundrede mennesker fulgte med, mens kandidaterne gav deres bud på fremtidens politik. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Annonce