Annonce
Sport

England vader sig til sikker EM-sejr i Kosovo

Carl Recine/Ritzau Scanpix
England var allerede kvalificeret til EM, da englænderne ude slog Kosovo med 4-0 i gruppe A.

Det var langt fra et opgør på den helt store klinge, da England søndag var på besøg i Kosovo for at spille landskamp.

England kvalificerede sig til EM-slutrunden forleden med en 7-0-sejr over Montenegro, og derfor var det primært æren, der var på spil i opgøret i gruppe A.

England vandt opgøret 4-0 efter tre mål i slutfasen, hvor anfører Harry Kane stod for den ene scoring.

Dermed nåede Kane op på i alt 32 mål for England, efter at han forinden scorede hattrick i de to seneste kampe.

Kane er dermed nummer seks i statistikken over de mest scorende engelske landsholdsspillere.

Wayne Rooney topper den liste med 53 mål.

Sejren betød, at England sluttede gruppespillet med 21 point og en målscore på 37-6 på førstepladsen.

Tjekkiet var også allerede EM-klar og tillod sig at tabe 0-1 hjemme mod Bulgarien, der dermed hentede sin første sejr i kvalifikationen.

Raheem Sterling var tilbage på det engelske hold, efter at han blev droppet til torsdagens opgør mod Montenegro.

Det skyldtes, at Manchester City-stjernen mandag i landsholdslejren kom op at toppes med holdkammerat Joe Gomez, mindre end 24 timer efter at det havde slået gnister mellem de to spillere i opgøret mellem Liverpool og City.

Gomez var slet ikke med i Kosovo på grund af en skade, og landstræner Gareth Southgate gav spilletid i målet til Nick Pope fra Burnley, mens Jordan Pickford fik en dag på bænken.

Det lykkedes England at få scoret et mål inden pausen, da Alex Oxlade-Chamberlain fandt Harry Winks. Tottenham-spilleren gled igennem, og alene med Kosovos målmand sendte Winks sikkert bolden i nettet til 1-0.

Efter pausen sørgede Kane for 2-0 med ti minutter igen, da han sendte bolden i mål fra tæt hold.

Marcus Rashford scorede til 3-0 syv minutter før tid, og Mason Mount sørgede i tillægstiden for 4-0.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.

Annonce