Annonce
Holstebro

Enghaven har fået nye bænke: Endelig er vi samlet igen

Borgmester H.C. Østerby takkede for samarbejdet og ønskede borgerne tillykke med de nye bænke på Enghaven. Foto: Christian Gnutzmann.
Der var fællessang og lidt til at slukke tørsten med, da Enghaven igen kunne agere samlingspunkt for nogle af byens udsatte borgere.
Annonce

Holstebro: Til tonerne af Kim Larsens ’Haveje’ bliver der skænket kaffe og knappet flaskeøl op. Det er nemlig en festdag på Enghaven.

For midt imellem byggearbejde og parkerede biler er to borde- og bænkesæt blevet sat op. De har fået følgeskab af to blomsterkummer, og snart kommer der også toiletter, så byens udsatte borgere kan føle sig hjemme ved deres nye samlingspunkt.

En flok af bænkenes trofaste brugere havde taget imod kommunens indbydelse om at komme til indvielse af de nye bænke. En af dem var 58-årige Erik ’Esse’ Møller. Han har brugt mange timer på de gamle bænke, og nu ser han frem til igen at få en daglig sludder på Enghaven.

- Det er dejligt, at vi har fået vores mødested tilbage. Det betyder rigtig meget at komme herned og høre, hvordan det går med de andre. Nu skal vi have givet de nye bænke noget sjæl, siger han.

Bænkene blev fjernet fra Enghaven for at gøre plads til den nye biograf. Kommunen og borgerne blev enige om, at der skulle findes et nyt samlingspunkt, og nu er ventetiden ovre.

- Det har været kedeligt i den periode, bænkene ikke har været her. Der har vi været delt op i hold, men nu er vi endelig samlet igen, siger Erik Møller.

Annonce

Indvielse med borgmesteren

Til mandagens indvielse havde borgmester H.C. Østerby (S) også fundet vej til de nye bænke. Han glæder sig over igen at kunne byde de udsatte borgere velkommen på Enghaven.

- Bænkene har fået en dejlig modtagelse, og det er altid hyggeligt at komme forbi hernede. De hilser altid og spørger mig, hvordan det går, siger han.

Erik Møller er taknemmelig over den behandling, han og de andre borgere har fået fra kommunens side igennem forløbet.

- Det er fantastisk, at de også tager hensyn til os, og at vi ikke bare bliver pakket væk i en baggård, siger han.

Skulle det dog ske, at bænkenes brugere får et andet syn på borgmesteren, skal han nok få det at vide.

- Hvis vi bliver utilfredse over et eller andet, må vi jo holde et møde her i ’minibyrådet’, og så sender vi vores mening op til ham, siger Erik Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Annonce