Annonce
Holstebro

Enghaven har fået nye bænke: Endelig er vi samlet igen

Borgmester H.C. Østerby takkede for samarbejdet og ønskede borgerne tillykke med de nye bænke på Enghaven. Foto: Christian Gnutzmann.
Der var fællessang og lidt til at slukke tørsten med, da Enghaven igen kunne agere samlingspunkt for nogle af byens udsatte borgere.

Holstebro: Til tonerne af Kim Larsens ’Haveje’ bliver der skænket kaffe og knappet flaskeøl op. Det er nemlig en festdag på Enghaven.

For midt imellem byggearbejde og parkerede biler er to borde- og bænkesæt blevet sat op. De har fået følgeskab af to blomsterkummer, og snart kommer der også toiletter, så byens udsatte borgere kan føle sig hjemme ved deres nye samlingspunkt.

En flok af bænkenes trofaste brugere havde taget imod kommunens indbydelse om at komme til indvielse af de nye bænke. En af dem var 58-årige Erik ’Esse’ Møller. Han har brugt mange timer på de gamle bænke, og nu ser han frem til igen at få en daglig sludder på Enghaven.

- Det er dejligt, at vi har fået vores mødested tilbage. Det betyder rigtig meget at komme herned og høre, hvordan det går med de andre. Nu skal vi have givet de nye bænke noget sjæl, siger han.

Bænkene blev fjernet fra Enghaven for at gøre plads til den nye biograf. Kommunen og borgerne blev enige om, at der skulle findes et nyt samlingspunkt, og nu er ventetiden ovre.

- Det har været kedeligt i den periode, bænkene ikke har været her. Der har vi været delt op i hold, men nu er vi endelig samlet igen, siger Erik Møller.

Annonce

Indvielse med borgmesteren

Til mandagens indvielse havde borgmester H.C. Østerby (S) også fundet vej til de nye bænke. Han glæder sig over igen at kunne byde de udsatte borgere velkommen på Enghaven.

- Bænkene har fået en dejlig modtagelse, og det er altid hyggeligt at komme forbi hernede. De hilser altid og spørger mig, hvordan det går, siger han.

Erik Møller er taknemmelig over den behandling, han og de andre borgere har fået fra kommunens side igennem forløbet.

- Det er fantastisk, at de også tager hensyn til os, og at vi ikke bare bliver pakket væk i en baggård, siger han.

Skulle det dog ske, at bænkenes brugere får et andet syn på borgmesteren, skal han nok få det at vide.

- Hvis vi bliver utilfredse over et eller andet, må vi jo holde et møde her i ’minibyrådet’, og så sender vi vores mening op til ham, siger Erik Møller.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Annonce