Annonce
Sport

Engelske fodboldstjerner raser over racisme i afbrudt kamp

Carl Recine/Ritzau Scanpix
Mandagens kamp mellem Bulgarien og England blev afbrudt to gange på grund af racistiske tilråb.

- Jeg har ondt af Bulgarien, der er repræsenteret af sådan nogle idioter på deres stadion. Men 6-0, og vi tager hjem igen. Vi fik, hvad vi kom efter.

Sådan skriver den engelske landsholdsstjerne Raheem Sterling på Twitter, efter at en kamp mellem Bulgarien og England i EM-kvalifikationen mandag blev afbrudt to gange.

Den kroatiske dommer Ivan Bebek stoppede spillet, da racistiske tilråb fra tilskuere i Sofia angiveligt blev rettet mod spillere som Marcus Rashford, Raheem Sterling og Tyrone Mings fra England.

Kampen blev gennemført med en knusende engelsk 6-0-sejr som resultat, men det betyder langtfra, at scenerne i den bulgarske hovedstad er glemt.

Midtbanespiller Jordan Henderson er rasende over tilskuernes behandling.

- Helt og aldeles frastødt over at have været vidne til sådan en opførsel fra nogle blandt publikum i aften, men jeg er så stolt af hver og en af os fra spillertruppen og staben. Vi står sammen. Tak til alle vores medrejsende fans for jeres støtte, skriver Liverpool-spilleren på Twitter.

Til britiske Sky Sports siger Henderson, at han forlanger en undskyldning fra Bulgariens træner, Krasimir Balakov, som efter kampen gav udtryk for, at han ikke havde hørt tilråbene.

- Jeg tog en snak med træneren. Det var ikke acceptabelt, og der skal gøres noget, siger Henderson.

- Han skal gå ud og undskylde nu på vegne af hele holdet og fansene. Han ved, hvad der skete. Han spurgte mig, hvad problemet var, siger han.

Efter kampen opfordrede Det Engelske Fodboldforbund (FA) til, at de racistiske tilråb skulle straffes hårdt af Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

- Det er uacceptabelt på alle niveauer, og vores øjeblikkelige fokus er på at støtte spillerne og staben.

- Det er desværre ikke første gang, vi er udsat for sådan en behandling på dette niveau. Det hører ikke hjemme i samfundet og heller ikke i fodbold.

- Vi beder om, at Uefa vil undersøge sagen hurtigst muligt, skriver FA.

Senere tirsdag meldte også Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, sig på banen.

- Den racisme, vi så og hørte i aftes, hører ingen steder hjemme hverken i fodbold eller andre steder, siger Boris Johnsons talsmand.

Johnson mener, at Uefa straks bør straffe racisme på fodboldstadioner hårdere.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

De æreløse

Det er let at blive forarget. Det er endda berettiget at blive forarget, vred og måske endda også opgivende, når man i gårsdagens avis læser om, hvordan næsten fire ud af ti piger med anden etnisk herkomst oplever negativ social kontrol fra familie, venner og andre i deres omgangskreds. Selv efter flere generationer i Danmark, er der piger og drenge, der ikke selv kan få lov til at vælge deres ægtefælle, som ikke må gå ud med ""danske" venner og fortsæt selv listen af uhyrligheder. Det burde være enhver ung mand eller kvindes ret selv at bestemme, hvem de vil leve deres liv med, hvem de vil gå i seng med eller hvilken uddannelse, de vil have. Men forargelsen og vreden gør bare ingen forskel; Den ændrer ikke på noget. Derfor er det også ros værd, at Integrationsrådet nu går ind kampen mod social kontrol, der stortrives blandt specielt børn og unge af anden etnisk herkomst. Det handler om at give de unge mennesker mulighed for at få hjælp - og give dem mod til at stå op mod omgivelsernes krav om, at skulle leve livet på en speciel måde. Når 37 procent af piger med minoritetsbaggrund mener, at de er udsat for en form for negativ social kontrol i forhold til valg af kæreste og ægtefælle, mens det gælder for 24 procent af drengene, så har vi som samfund et stort problem. Men det er også et problem, der ikke kan løses med flere penge. I sidste ende kræver det, at de unge mennesker selv siger fra overfor tåbelige krav om at gifte sig med den rette, gå med tørklæde, og hvad der ellers kan blive stillet krav om. Det er de unge - uanset etnicitet og religion - der selv må tage kampen. Samfundet skal herefter være klar til at bakke op og samle op. Der er i den grad brug for mønsterbrydere, der viser, at det ikke har en pind med ære at gøre at efterleve familien eller omgivelsernes urimelige krav. Det til gengæld æreløst at tvinge nogen til at gifte sig mod deres vilje, forhindre dem i at gå til fester, sport eller vælge uddannelse - uanset om det er religiøst funderet eller har rod i en tradition, der ikke hører hjemme i Danmark anno 2019.

112

Mobiltelefonen afslørede 31 hash-kunder

Annonce