Annonce
Ulfborg/Vemb

Engang var der næsten 200 til fest i forsamlingshuset, men nu dør fællesskabet langsomt

Det første dyrskue med brugsdyr blev afholdt her, som stenen her viser, i det gamle Ulfborg Kirkeby Forsamlingshus. Her et arkivfoto fra 2019, hvor huset, der i dag er ejet af private, blev sat til salg. Her ses Holger Slyk, Jens Ebbensgaard, Jens Møller og Morten Jensen, der var nogle af de bærende kræfter i foreningen bag, som siden skiftede navn til Ulfborg Kirkeby Idræts- og Sogneforening. Arkivfoto: Jan Briks
Langsomt begynder fællesskabsfølelsen at sive ud af lokalsamfundet i Ulfborg Kirkeby. Det mener sogneforeningens formand.

Ulfborg Kirkeby: For nyligt måtte Ulfborg Kirkebys sogneforening sende en opfordring ud til de lokale borgere. En opfordring om at støtte op om den sogneforening, der hvert år arrangerer sommerfester og står for vedligeholdelse af byens legeplads.

Antallet af medlemmer var faldet til 24 styks. Efter et par uger er det dog nu lykkes for foreningen at nå op på 40 husstande. Men kampen om at få folk til at betale er efterhånden en, der skal tages hvert år, og det bliver sværere og sværere at opretholde et fællesskab i byen.

- Det er lidt af en sej kamp. Da jeg kom til byen her for ni år siden, var der 150-200 tilmeldte, når sogneforeningen holdt fest i forsamlingshuset, siger formand for foreningen, Jens Møller.

Annonce

For et par år siden nedlagde man forsamlingshuset, da for få brugte det. Og siden har man forsøgt at få fællesskabet og arrangementerne flyttet over på byens legeplads, hvor man har investeret i et telt, der kan rejses til lejligheden.

- Men i dag er det blevet svært bare at få 50 lokale med til sådan et arrangement, siger han.

Jens Møller tror, at det er konkurrencen om de lokales hverdag, der i dag er blevet for stor.

- Nu skal det jo ikke lyde som om, det bare er ene af sure opstød, jeg kommer med. For jeg har fuld forståelse for, at mange familier i dag har andre ting at se til. Man bliver jo overdynget med tilbud alle steder fra med fritidsaktiviteter og foredrag og så videre, men det kan jo være svært, som forening at konkurrere med, siger han.

En del af ansvaret

Det ærgrer ham, at fællesskabet er på retræte i byen.

- Den her fællesskabsfølelse er der ikke helt længere på samme måde, siger han.

Det er lidt af en sej kamp. Da jeg kom til byen her for ni år siden, var der 150-200 tilmeldte, når sogneforeningen holdt fest i forsamlingshuset.

Jens Møller, formand for Ulfborg Kirkeby Idræts- og Sogneforening

Spørger man formanden, bærer Holstebro Kommune også en del af ansvaret for, at udviklingen går dén vej.

- Jamen det er jo lidt en bredside til kommunen. Jeg synes, kommunen gør for lidt for de små samfund, og vi føler os ofte glemt. Det hele handler om Holstebro by, siger Jens Møller.

Det var i 2019, at "Ulvborg Øvelseshus", efter 135 år som byens samlingssted, blev sat til salg. Kort efter startede man Ulfborg Kirkebys Digitale Forsamlingshus op - en Facebookgruppe på nettet for byens borgere.

Annonce
Navne For abonnenter

Til Minde Om: Næste gang du besøger hallen i Mejdal, bør du kende historien om Elmer Andersen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Vi har for mange fjumreår, siger politikerne: Sådan gjorde vi, fortæller fire personer fra erhvervs- og kulturlivet

Holstebro For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Lemvig

Midlertidige standpladser, ja tak: Jo flere forskellige tilbud, der er, jo flere mennesker kommer der

Holstebro

Har du nogensinde stjålet? Maria har nuppet venindens Barbie-kjole og Karina har taget forældrenes smøger - men stjæler man også tørfisk?

For abonnenter

Hans Kristian bor 350 meter fra støjende kampflys landingsbane: Nu sagsøger han og over 200 andre naboer den norske stat - et hav af danske erstatningssager kan også være på vej

Sport For abonnenter

Kender du Sisstiss? Det gør 24.700 på Instagram, og de elsker ærligheden, vejledningen og energien

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Man kan sagtens være ambitiøs og resultatorienteret, selv om man står som yngste ufaglærte ved et samlebånd - og man kan have gennemført fine uddannelser og stadig være blottet for evner

For abonnenter

Populær malerproducent har fordoblet salget på tre år og slår rekord i regnskabet: Sådan har de tacklet prisstigningerne

Holstebro

Varehus har ligget samme sted i over 30 år, men åbner snart i nyt område: - Vi havde nogle forhold, som ikke var optimale

For abonnenter

Fire dages arbejdsuger udbredes stadig mere i det små

Alarm 112

21-årig motorcyklist død efter soloulykke uden for Skive

Sport For abonnenter

Regnskabet er gjort op efter en sæson, som slet ikke har levet op til forventningerne: Stregspillerne ligger i bunden af karakterlisten

Navne

Finn Orvad: Jeg ville gerne være bedre til ikke at lade mig gå på af konflikter

Annonce