Annonce
Lemvig

Energiminister stiller op til debat

Klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) har tidligere været til borgermøde på egnen om de kystnære møller. Nu vender han tilbage for at tale med Venstres eget bagland. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Venstre holder sin årlige nytårskur med besøg af minister, der er blevet ekstra aktuel oven på sagen om de kystnære møller

Lemvig: Lemvigegnens Venstre får højaktuel besøg, når Energi-, Forsynings- og Klimaminister Lars Chr. Lilleholt deltager i partiets nytårskur. Det er femte gang, at lokalforeningen holder nytårskur, og hver gang er det lykkedes at skaffe en aktuel gæst til kuren for at få belyst aktuelle emner.

- Energiministeren er jo én af de mest efterspurgte ministre lige nu, så derfor er vi glade for at have fået fat i ham, siger formanden for Lemvigegnens Venstre, Tage Rækby.

Lars Chr. Lilleholt er blevet ekstra aktuel på grund af sagen om de kystnære møller, der kort før jul fik en ny drejning. Her bestemte Energiklagenævnet, at en del af sagsbehandlingen vedrørende Vesterhav Syd skal gå om på grund af mangelfuld sagsbehandling i Energistyrelsen. Der skal blandt andet laves et nyt VVM-tillæg samt tilhørende visualiseringer og borgerhøringer. Energistyrelsen har anvendt samme sagsbehandling ved Vesterhav Nord og overvejer derfor nu, om afgørelsen også skal have konsekvenser for sagsbehandlingen her på egnen.

Partiet har arbejdet et halvt års tid på at få Lars Chr. Lilleholt til egnen. Invitationen er derfor sendt længe før Energiklagenævnets afgørelse, så derfor er det ikke specielt forholdende omkring Vesterhav Nord, der står bag invitationen.

- Vi har også ønsket at høre om den globale opvarmning og klimadebatten, om elmasterne fra Idom til grænsen, lige som det er aktuel med el-biler, biogas og meget mere. Men selvfølgelig skal vi også høre om møllerne - både de kystnære, og dem, der skal stå længere ud på havet, siger Tage Rækby, der er opmærksom på, at debatten om de kystnære møller er blevet mere aktuel netop nu.

- Så det er et godt tidspunkt, han kommer, siger han.

Lemvigegnens Venstre holder nytårskuren mandag den 14. januar i Tangsø Centret i Bækmarksbro. Lars Chr. Lilleholt går på talerstolen klokken 17.45 som den første, hvor han vil holde et oplæg, der efterfølgende bliver mulighed for at stille spørgsmål til og debattere. Her er alt i alt afsat halvanden time til besøget.

Derefter er der nytårsmiddag med efterfølgende kaffe og underholdning, inden også det lokale folketingsmedlem Thomas Danielsen får lejlighed til at komme med et indlæg. Afslutningsmæssigt vil borgmester Erik Flyvholm overbringe sin nytårshilsen til medlemmerne.

Mødet er åbent for alle uanset parti-tilhørsforhold, men det forudsætter tilmelding samt gebyrbetaling. Medlemmerne af partiet kan slippe med 150 kroner, mens ikke-medlemmer må betale 200 kroner for at deltage. Tilmelding sker til Tage Rækby.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce