Annonce
Læserbrev

Energi. Vanvid at lukke kommunale solcelleanlæg

Annonce

Debat: 43 af landets kommuner har ifølge en artikel i Dagbladet Holstebro (Danmark) den 24. januar af Energistyrelsen fået at vide, at de driver ulovlige solcelleanlæg.

Det er anlæg til mellem 80 og 100 millioner kroner, der går tabt, hvis Staten, altså os alle, ikke giver dispensation til lovliggørelse af disse solcelleanlæg.

Det er uhyggelig læsning. Vi skal have fornuften ind. Det kan ikke være rigtigt, at så store værdier skal gå tabt, blot fordi Energistyrelsen ikke vil give denne dispensation.

Fanø Kommune har tabt og opgivet kampen mod Energistyrelsen. Vi andre må tage kampen. Solcelleanlæggene skal lovliggøres, således at investeringerne på op til 100 millioner kroner ikke går tabt. De 43 kommuner med tilsammen 90 anlæg har med deres fornuftige kommunalpolitikere i god tro oprettet solcelleanlæggene på de kommunale bygninger med henblik på besparelser for kommunen og for CO2-udslippet.

Vi almindelige borgere i Danmark protesterer kraftigt mod denne urimelige tendens om, at en styrelse har en så stor magt, at fornuften i dette ikke er eksisterende.

Vi skal alle lægge pres på Energistyrelsen for at få dem til at lovliggøre disse kommunale solcelleanlæg. De forskellige kommuner har ramt muren mod almindelig fornuft, men når Berlinmuren kunne væltes, kan denne mur også nedkæmpes.

Samme regler gælder ikke for regionerne. De må gerne etablere solcelleanlæg på deres sygehuse. Det er brug for solcelleanlæg. Vest for Holstebro er der planer om et cirka 200 hektar stort areal, der skal dækkes med solcelleanlæg.

Vi skal lægge pres på klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen og få ham til at lovliggøre alle disse solcelleanlæg.

Vi vil appellere til de 179 fornuftige folketingsmedlemmer om, at solcelleanlæggenen lovliggøres, og at de opfordrer kommunerne til at fortsætte med opførelse af solcelleanlæg med henblik på yderligere grøn energi og nedsat CO2-udslip.

Arkivfoto: Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Sparekassen støtter hurtige Mikkel

Annonce