Annonce
Læserbrev

Energi. Siger Struer Kommune nej til sin egen beslutning om vindmøller?

Annonce

Debat: Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget i Struer Kommune vendte i sidste uge tommelen ned til vindmølleprojektet i Langhøj og lagde op til ikke at gå videre med projektet. For seks år siden udlagde kommunen ellers området til opstilling af nye vindmøller, og derfor har lokale kræfter arbejdet på at opstille nye vindmøller i området som erstatning for de aldrende vindmøller, der står der i dag.

Udvalgets udmelding er et stort problem. For hvordan er investorer, borgere og den grønne omstilling stillet, hvis politikere nærmest på må og få kan rulle baglæns i denne slags sager? En kommune bør stå ved sine beslutninger, også når det gælder den grønne omstilling. Som minimum bør projektet ved Langhøj sendes i høring, så lokalbefolkningen kan komme til orde. Derudover bør byrådet sikre, at de får grundig indføring i forholdene omkring støj og sundhed, så såvel borgernes og kommunens egne beslutning baserer sig på fakta.

I nær relation til ovenstående, så har der i dele af byrådet også været synspunkter på de allerede godkendte vindmøller ved Thyholm. Denne godkendelse blev givet i 2017, og det er derfor ganske uhørt, at der politisk bliver sat spørgsmålstegn ved denne beslutning. Igen bør man kunne stole på kommunens beslutninger.

Danmark, danskerne og de danske kommuner står overfor en historisk omstilling af samfundet, der kræver, at alle bidrager. Jeg opfordrer derfor byrådet til at stå ved sine planer, så planlægningen af vindmøller ved Langhøj kan fortsætte. Dermed honoreres den demokratiske tradition med, at man kan stole på politiske beslutninger.

Der er ingen tvivl om, at konkrete vindmølleprojekter skaber debat lokalt, og nogle gange endda en voldsom debat, men her er det vigtigt at holde hovedet koldt som folkevalgt og forholde sig til fakta. Ikke mindst for det flertal af befolkningen, og nok også i Struer Kommune, der ønsker mere og ikke mindre grøn omstilling.

ArkivfFoto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce