Annonce
Læserbrev

Energi. Giver sådan nogle møller egentlig et samlet grønt fodaftryk?

Annonce

Debat: Jeg er ikke imod vindmøller. Omvendt er jeg heller ikke specielt meget for vindmøller. Jeg synes hverken, at de er grimme eller pæne. De er der bare, og giver de et grønt energiaftryk alt indregnet, så lad os endelig få flere.

Når jeg skriver alt indregnet, er det fordi, at jeg sidder med en fornemmelse af, at den information og de grønne tal, vi ser i medierne, desværre alt for ofte er ideologisk funderede.

Jeg savner meget en saglig og objektiv komplet opgørelse af det grønne aftryk for en vindmølle fra vugge til grav. Altså et "green footprint". Et regnskab, der indeholder den miljømæssige belastning ved mineudvinding af råmaterialer til tårn, motor og generator med mere, sort produktion af råmaterialer, som formentlig foregår i Kina eller andre fjerne verdensdele, sort sø- og vejtransport til fabrikkerne, der producerer møllerne, sort transport til opstillingsstedet, sort opstilling med kraner og andet materiel, service, gennemsnitlig levetid på møllen, de-montering og re-transport og sidst destruktion/genanvendelse af mølledelene.

Jeg gentager: Giver dette, sammenholdt med den energi møllen kan producere, et samlet grønt fodaftryk, så lad os da få en masse flere møller!

Jeg ved det bare ikke. Jeg kan ikke finde konkret dokumentation nogen steder?

Så hvis nogen kender et sted, hvor man kan se et samlet regnskab på en mølle, hører jeg meget gerne om det.

Vi SKAL have mere gang i den grønne omstilling, men vi skal gøre det på et oplyst og sagligt grundlag. Ikke på baggrund af politiske ideologier, der ikke bibringer noget på bundlinjen.

Arkivfoto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Holstebro

Skal vi forbyde spillereklamer?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Annonce