Annonce
TTH Damer

Endnu to damespillere siger farvel

Maria Mose Vestergaard (billedet) og Line Frandsen bliver spiller nummer syv og otte, TTH Holstebro siger farvel til efter denne sæson. Foto: Johan Gadegaard
TTH Holstebro kommer ikke til at fortsætte samarbejdet med Maria Mose Vestergaard og Line Toftgaard Frandsen, der stopper i klubben til sommer. Dameholdet rammes ekstra hårdt af omkostningsstoppet, erkender direktøren.

Holstebro: Listen af spillere der ikke fortsætter på TTH Holstebros dameliga-hold i næste sæson, er ved at blive halvlang. Torsdag har klubben offentliggjort Maria Mose Vestergaard og Line Toftgaard Frandsen som spiller nummer syv og otte, der stopper i TTH.

- Jeg har været rigtig glad for at være en del af klubben i denne sæson. Det har været lidt op og ned spillemæssigt i løbet af sæsonen, men føler at jeg fik mit spil til at fungere rigtig fint efter jul. Det har været et utroligt lærerigt år. Men det er tid til at komme videre, og jeg ser utroligt meget frem til at tage næste skridt i min karriere, siger 25-årige Maria Mose i en pressemeddelelse.

Fløjspilleren, der før sæsonen kom til fra Team Esbjerg, havde kontraktudløb til sommer og havde allerede før coronakrisen taget beslutningen sammen med TTH om, at hun vil prøve noget andet i næste sæson. Line Toftgaard Frandsen har oprindeligt først kontraktudløb i sommeren 2021, men har sammen med klubben afbrudt samarbejdet, så hun kan finde en klub, hvor hun bedre kan kombinere både studie og håndbold.

- Jeg har haft seks fantastiske år her i klubben og har fået masser af oplevelser, som jeg både privat og som håndboldspiller kan tage med videre. Jeg har nu et ønske om at følge mit studiehjerte, siger 20-årige Line Frandsen.

Annonce

Gang i svingdøren

Disse spillere/trænere er væk til sommer:

 • Trine Knudsen, Horsens
 • Mathilde Hylleberg, karrierestop
 • Ilda Kepic, Skövde
 • Nikoline Lundgreen, Skövde
 • Laura Jensen, Sävehof
 • Kaja Kamp, Metzingen
 • Maria Mose Vestergaard, ?
 • Line Toftgaard Frandsen, ?
 • Torben Møller (assistenttræner), stopper

Disse spillere/trænere kommer til:

 • Isabella Jakobsen, Nykøbing Falster
 • Josefine Dragenberg, Randers
 • Michael Rasmussen (assistenttræner), Rækker Mølle

Damerne ramt af corona

Coronakrisen og TTH Holstebros omkostningsstop, som følge deraf, har været ingredienserne til en dårlig cocktail for TTH Holstebros damehold. Status er nu otte spillere ud og to spillere ind, uden udsigt til at der bliver skrevet kontrakter med flere nye spillere.

Direktør John Mikkelsen erkender da også blankt, at krisen har ramt dameholdet ekstra hårdt.

- På forhånd havde vi besluttet, at vi ville arbejde med en lidt smallere trup til næste år og samle lønkronerne på lidt færre spillere, men meningen var ikke, at vi kun skulle stå med 12 spillere i vores ligatrup. Der skulle have været to-tre mere, men som klubbens situation er lige nu og med de usikkerheder, vi står med, vil det ikke være forsvarligt at lave nye aftaler, siger John Mikkelsen.

Udefra set, kan det jo godt se ud som om, at det kun er dameholdet, der er blevet ramt af jeres omkostningsstop. Kan du ikke prøve at forklare, hvorfor det er billedet?

- Jeg forstår godt spørgsmålet, men det handler om kulturen på herrer-siden kontra kulturen på dame-siden. Hos herrerne er kontrakterne normalt lidt tidligere på plads, ligesom vi står lidt længere fremme i vælgerkøen hos herrerne, og derfor er det især hos damerne, at vi har haft nogle huller, da den her situation opstår, og vi må stoppe alle nye forhandlinger, forklarer John Mikkelsen.

- Og situationen er faktisk helt den samme på herreholdet. Her har vi for eksempel ikke en reserve for Magnus Bramming på fløjen, fordi vi manglede at få lavet aftaler med nogle af de unge, som vi havde regnet med vi skulle fylde truppen ud med.

Tidligere på sæsonen har TTH afvist flere bud på nogle af klubbens profiler. Portugisiske Benfica fik nej til at købe Sebastian Frandsen, ligesom en fransk klub fik afvist at købe Ditte Vind, men ringede de samme klubber i dag til John Mikkelsen, ville direktørens svar formentlig være et helt andet.

- Som klubbens økonomiske situation er nu, så er både damerne og herrerne til salg. Kommer der en henvendelse nu, er vi helt åbne for at diskutere et salg, siger John Mikkelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Fire sigtelser til to mænd

Annonce