Annonce
Sport

Endnu et stort resultat af Pernille Mathiesen

For anden uge i træk markerede Pernille Mathiesen sig på de internationale landeveje. Foto: Morten Stricker

Zwolle: Kun en uge efter hendes flotte samlede andenplads og ungdomstrøje i Internationale Lotto Thüringen Ladies Tour beviste Pernille Mathiesen igen, at hun er i topform.

Lørdag blev det nemlig til endnu en podieplacering for den 21-årige holstebroer, da hun blev toer i det mindre hollandske UCI-løb Salverda Omloop van de IJsseldelta. Mathiesen viste sin hårdførhed i det hollandske endagsløb, hvor kun 28 ud af de 123 startende ryttere gennemførte et yderst blæsende og regnfuldt løb.

Den 21-årige vestjyde endte i det afgørende udbrud med blandt andet italienske Marta Tagliaferro fra Hitec Products. I spurten var italieneren desværre stærkest og tog sejren foran Pernille Mathiesen, mens Loes Adegeest fra Parkhotel Valkenburg blev treer.

Sidste uges flotte resultat i Tyskland sendte Pernille Mathiesen 88 pladser frem på UCIs verdensrangliste til en samlet nummer 105 - og mon ikke hun tager et par pladser mere frem, når listen igen bliver opdateret med løbet i Holland.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce