Annonce
Erhverv

Endnu en virksomhed melder sig i det frustrerede byggesagskor: - Det er så ringe

Maskinstationen ville helst fokusere på at have sit udstyr i brug, men byggesagen har været med til at stjæle opmærksomhed. Genrefoto: Mads Claus Rasmussen
Skovvang Maskinstation ventede over syv måneder på at kunne bygge en koldhal til sine maskiner. Ifølge ejeren var sagen "lige ud ad landevejen", men sådan blev forløbet ikke.

Holstebro: Det er ikke kun landbrugsfabrikanten Vredo, som for nyligt har været dybt frustreret over sagsbehandlingen i Holstebro Kommune.

Onsdag beskrev Dagbladet, hvordan virksomheden havde haft så langtrukkent og besværligt et forløb, at virksomheden var flyttet til Herning Kommune i stedet.

Også Skovvang Maskinstation, som ligger i Borbjerg, kan fortælle om et forløb, som i den grad har sat tålmodigheden på prøve.

Annonce

- Det er simpelthen under alt kritik i Holstebro Kommune. Der gik lidt over syv måneder, fra vi søgte, til vi havde byggetilladelsen. Det er så ringe, siger indehaver Jan Nikolajsen, som i skrivende stund er i gang med at bygge hallen, efter byggetilladelsen tikkede ind i efteråret.

Han fortæller også, at sagen var "lige ud ad landevejen", og at det hverken var i landzone, på forurenet jord eller med andre af den slags benspænd.

- Jeg havde godt nok ikke troet, at det skulle tage så lang tid. Vi ringede jo til dem hver 14. dag og fik hele tiden at vide, at de tog sagerne i den rækkefølge, de var i, siger Jan Nikolajsen, som havde forventet, at ventetiden kunne holdes nede på det halve.

Betinget af byggetilladelse

Jan Nikolajsen har lejet sig ind i huset, hvorfra han i fem år har drevet sin virksomhed, og så har han lejet en maskinhal til sit udstyr.

Det er ved det lejede hus, at han gerne vil opføre maskinhallen. Jan Nikolajsen har gerne villet købe huset, men købet har været betinget af den godkendte byggetilladelse.

Skovvang Maskinstation er i øjeblikket i gang med at bygge denne maskinhal, som de endelig fik tilladelse til i efteråret. 

- Det har jo gjort det endnu mere frustrerende, at vi har skullet leje maskinhal længere end højst nødvendigt. Jeg har ikke gjort det økonomiske regnestykke op, for det er ikke sådan en slags, man gider have facit af, sige Jan Nikolajsen.

Det har aldrig været et tema for ham at flytte til en anden kommune, fordi hans virksomhed er så lokalt forankret.

Det gør ham dog frustreret, når han hører om kommuner, hvor sagsbehandlingen umiddelbart har været kortere og mere problemfri.

- Jeg har en kammerat, som har skullet lave noget lignende i Skive Kommune, og der forløb det helt gnidningsfrit. Jeg føler lidt, at Holstebro Kommune ødelægger det for sig selv, siger Jan Nikolajsen.

Annonce

Ked af sagerne

Formand for kommunens miljø og klimaudvalg, Karsten Filsø (SF), er ked af sagerne.

- Jeg er glad for alle arbejdspladser i kommunen, og derfor er det altid trist, når der er nogen, der føler sig dårligt behandlet - eller som føler sig nødsaget til at flytte. Og det gør lidt ekstra ondt, når det sker i nogle af kommunens tyndere befolkede områder, hvor vi også rigtig gerne vil have erhvervsudvikling, siger han.

Han fortæller, at han ikke havde hørt om sagen med maskinstationen Vredo i Sdr. Nissum, før Dagbladet skrev om den.

- Og nu er det desværre for sent at gøre noget ved den.

Sagen om Skovvang Maskinstation er også ny for ham:

- Jeg vil tage kontakt til forvaltningen for at høre, hvad det er, der er problemet. Generelt så vil jeg dog opfordre til, at står man i en situation, hvor man synes, at det går alt for langsomt, eller at man ikke synes, at der sker noget, så kontakt mig eller et andet byrådsmedlem, som man har tillid til. Vi kan ikke sagsbehandle sagerne, men vi kan spørge ind til dem og være med til at sikre, at der er det rigtige fokus på dem, siger Karsten Filsø.

Skovvang Maskinstation har fire ansatte udover indehaveren.

Annonce
Holstebro

Langvarig sygeplejestrejke trækker spor: Dobbelt så mange patienter valgte privathospital

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Maggie er med 'mor' i salonen hver dag: - Kunderne synes, det er så hyggeligt - nogen bliver ligefrem skuffede hvis hun ikke er her

Holstebro For abonnenter

Da Poul Henning pludseligt døde, reddede han fem andre: - Det er uretfærdigt, men tænk på dem, som fik deres kære med til juleaften på grund af ham

Holstebro

Jysk Energi melder alt klar til elbilerne

Vestjylland

Politiet efterlyser vidner til brutalt overfald på åben gade: 32-årig fik knytknæveslag og flaske i hovedet

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Navne For abonnenter

Poul-Erik Sloth Nielsen blev 'kun' 72 år - men der er mange, som bliver 100 år og ikke har prøvet så meget, som han har

Erhverv

Ledighed: Holstebro rammer den absolutte bund

Holstebro For abonnenter

Ragnvald fik livet tilbage, da en anden mistede sit: - Jeg er dybt taknemlig

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Hvorfor skal jeg have skattefri penge ind på kontoen, som jeg ikke har bedt om og ikke har brug for?

Holstebro For abonnenter

Hun er selv vaccineret - men ikke hendes børn:  - For at være ærlig, så kan jeg ikke forstå, hvorfor der skal være så stort et pres

Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du organdonor?

Annonce