Annonce
Alarm 112

Endnu en ung mand er fængslet i sag om voldtægt af 17-årig

En 19-årig mand blev 3. februar anholdt i Tyskland efter efterlysning. Fredag blev han fængslet i Danmark.

En femte mand er blevet anholdt i en sag om en voldtægt af en 17-årig pige i Aabenraa.

Annonce

Den anholdte mand er 19 år, og han blev pågrebet af politiet i Tyskland 3. februar på baggrund af en efterlysning.

Nu er han blevet udleveret til Danmark, og fredag er han ved et lukket grundlovsforhør i Retten i Sønderborg blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 19-årige mand nægter sig skyldig, og han tænker over, om han vil kære varetægtsfængslingen til landsretten.

I forvejen sidder tre mænd varetægtsfængslet, mens en fjerde er blevet løsladt af en dommer, men stadig sigtet.

De fire, der er mellem 22 og 29 år, blev anholdt 12. december og sigtet for voldtægt og medvirken til voldtægt.

De nægter sig ligeledes skyldige.

Voldtægten skete ifølge sigtelsen i en bolig i Aabenraa 10. december.

Den 17-årige pige er fra Kolding-området. Hun anmeldte voldtægten 11. december om aftenen - altså cirka et døgn efter at den ifølge hendes forklaring fandt sted.

/ritzau/

Politiets pressemeddelelse om anholdelsen på politiets hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Øjenåbner: Håndtryk var så vigtigt

Landet over er kommunerne ved at gennemføre de Grundlovsceremonier, man nu skal, for at udlændinge kan blive danske statsborgere. En del af ceremonien er det meget omtalte håndtryk, som har fyldt rigtigt meget. Ikke mindst det jo synliggør, at nogle gerne vil være danskere, men de alligevel ikke er så meget danske, at de vil give håndtryk til en person af det modsatte køn. Undertegnede har derfor hidtil opfattet denne ceremoni som noget symbol-politik, som vi egentlig godt kunne være foruden, da det kun er med til at tydeliggøre de kulturelle og religiøse forskelle, der også er i vort eget samfund. Det var så derfor noget af en øjenåbner at være med til den første Grundlovceremoni på rådhuset i Lemvig, hvor en ukrainsk statsborger ville være dansker efter 16 år i et land, som han vil bo i resten af sine dage og gerne vil være en rigtig del af. Der blev givet håndtryk. Et fast et af slagsen. Og under den efterfølgende hyggesnak med et glas mellem de officielle deltagere og ukraineren og hans fraskilte hustru, så lagde de to ukrainere megen vægt på, at det var en stor oplevelse for dem at være med til denne ceremoni, og ikke mindst håndtrykket var vigtigt for dem. - Det gør, at vi føler, vi bliver personligt modtaget i Danmark, og vi ikke blot får et stykke upersonligt papir. Det her gør, at vi føler os rigtigt velkomne. Det var så noget helt andet end det skriveri, der hidtil har været om det håndtryk. Det blev altså opfattet som noget rigtigt godt og var et vigtigt symbol. Ikke på forskelle, men på ligeværdighed og en velkomst. Og hvorfor blev den fraskilte hustru så ikke også dansker, selv om hun talte stort set perfekt dansk? Hun havde holdninger til blandt andet de goder, det danske demokrati giver. Hun kunne udtrykke, at demokrati er så naturligt for danskerne, at mange slet ikke opfatter, at det er noget, man skal kæmpe for andre steder i verden - også i hendes hjemland. Ændring af regler har gjort, at da hun var under uddannelse for at være en del af det danske samfund, kunne hun ikke leve op til kravene om fuldtidsarbejde i en ubrudt årrække. Så nu må hun vente i mindst tre år yderligere, før hun kan blive dansker. Regler er somme tider for firkantede.

Holstebro

Unge bakker op om Bronxparty

Annonce