Annonce
Navne

Endnu en pris til verdens bedste Sara: En præstation på niveau med VM-guldet i håndbold

Sara Hjalager fra Idom er verdens bedste militære femkæmper, hvilket nu har indbragt hende Forsvarets Idrætspris 2018. Arkivfoto: Morten Stricker

- Det er et helt enestående resultat, som efter min opfattelse er på niveau med det, vi så ved VM i håndbold, udtalte forsvarschef general Bjørn Bisserup i forbindelse med overrækkelsen af Forsvarets Idrætspris 2018 til Sara Hjalager.

København: Lige siden Sara Hjalager fra Idom i slutningen af august blev verdensmester i militær femkamp, er priser og rosende ord væltet ned over hende.

Og selvom det er snart et halvt år siden hun satte konkurenterne til vægs ved VM i Østrig, fortsætter denne tendens. I mandags modtog Sara endnu en anerkendelse af sit imponerende verdensmesterskab i sommers, da hun ved en ceremoni hos Forsvarschefen på Svanemøllens Kaserne blev tildelt Forsvarets Idrætspris 2018.

- Du vandt verdensmesterskabet og brød dermed kinesisk dominans, og du satte dansk rekord med over 5400 point. Det er et helt enestående resultat, som efter min opfattelse er på niveau med det, vi så ved VM i håndbold. Samlet set tror jeg ikke, at der er nogen person, der fortjener den pris mere, end du gør, udtalte forsvarschef general Bjørn Bisserup i forbindelse med overrækkelsen.

For Sara selv giver den fornemme pris endnu mere motivation til træningen frem mod dette års World Games i Kina.

- Det er kæmpe stort for mig at få prisen. Det er en stor anerkendelse for mig og for sporten, at jeg får lov at få den. Jeg går lige som sidste år efter at blive så god, som jeg overhovedet kan blive, og så må vi se, hvad det kan række til. Jeg kan ikke gøre noget ved mine konkurrenter, men hvis jeg træner hårdere, end jeg nogenside har gjort, så kan det være, at jeg kommer derop af, siger Sara Hjalager.

Annonce

Det er en stor anerkendelse for mig og for sporten, at jeg får lov at få den

Sara Hjalager, modtager af Forsvarets Idrætspris 2018
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.

Annonce