x
Annonce
Alarm 112

Endnu en mand er sigtet efter flugt med indbagte pistoler

Under flugt fra psykiatrisk sygehus blev der skudt ned i gulvet. Ingen kom til skade. Flere er anholdt.

Endnu en person er sigtet i forbindelse med en opsigtsvækkende fangeflugt fra psykiatrisk afdeling på sygehuset i Slagelse i november. Den sigtede sad i forvejen fængslet i en anden sag.

Ved flugten blev en 24-årig bandefigur befriet fra den psykiatriske afdeling. Hans fætter formåede at smugle to pistoler ind i en kage i forbindelse med et besøg.

Pistolerne blev brugt til at true sygeplejerskerne på afdelingen, så de to kunne slippe ud. Blandt andet blev der skudt ned i gulvet. Ingen kom dog til skade.

Den 24-årige blev efter et par måneder på fri fod anholdt i Barcelona i Spanien. Politiet i Danmark har begæret ham udleveret. Andre mistænkte i sagen er også blevet anholdt i Spanien.

I forbindelse med efterforskningen af sagen er syv personer blevet sigtet for at have deltaget i planlægningen og udførelsen af flugtaktionen.

- Vores efterforskning har givet os et klart billede af hændelsesforløbet og de enkelte personers roller i selve fangeflugten, siger politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge politiet er den senest sigtede person medlem af en københavnsk bande. Politiet angiver ikke, hvilken bande der er tale om. Men den 24-årige flugtfange har på et tidspunkt været leder af banden kaldet NNV.

Den 24-årige sad fængslet i en sag om grov vold på en frisørsalon.

Kim Kliver oplyser, at politiets efterforskning af sagen nærmer sig afslutningen. Herefter vil sagen blive overgivet til anklagemyndigheden, som skal afgøre, hvorvidt der skal rejses tiltale og i givet fald for hvad.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce