x
Annonce
Sport

Endnu en guldmedalje til Helena ved DM

19-årige Helena Rosendahl Bach har indtil videre vundet to guldmedaljer ved kortbane-DM i Esbjerg. Arkivfoto: Morten Stricker
Også andendagen af kortbane-DM i Esbjerg bød på en guldmedalje til Holstebro Svømme Clubs Helena Rosendahl Bach.

Esbjerg: På førstedagen af årets danmarksmesterskaber på kortbane, var det i 400 meter fri, at Helena Rosendahl Bach svømmede sig til DM-guld, EM-kvalifikation og en ny personlig rekord.

Fredag gentog holstebroeren kunststykket på 200 meter butterfly, hvor hun med tiden 2.07.06 fik præcis det samme udbytte. DM-guld, kvalifikation til EM og en forbedring af hendes personlige rekord. Da hun i forvejen også havde klubrekorderne på begge distancer, er der selvfølgelig også tale om nye klubrekorder.

I 200 meter bryst fik Mikkel Thagaard rettet op på en skidt oplevelse i den indledende runde, da han i en flot finale forbedrede sin personlige rekord så den hedder 2.16,38. Præstationen udløste en samlet 5. plads i åben klasse, samt en sølvmedalje i ungdomsrækken.

Annonce

Slog 26 år gammel rekord

I B-finalen på 200 meter fri var Rasmus Nørfjand flyvende og tog tre sekunder af sin personlige rekord, så den nu lyder på 1:48,43.

Dermed slog han også en mindst 26 år gammel klubrekord, der i sin tid blev sat af klubkoryfæet Lars Sørensen med tiden 1:48,99. Lars Sørensen, som idag er direktør i Hovedstadens Svømmeklub, var ovenikøbet selv tilskuer til bedriften i Esbjerg Svømmehal fredag aften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce