Annonce
Sport

Endnu en guldmedalje til Helena ved DM

19-årige Helena Rosendahl Bach har indtil videre vundet to guldmedaljer ved kortbane-DM i Esbjerg. Arkivfoto: Morten Stricker
Også andendagen af kortbane-DM i Esbjerg bød på en guldmedalje til Holstebro Svømme Clubs Helena Rosendahl Bach.

Esbjerg: På førstedagen af årets danmarksmesterskaber på kortbane, var det i 400 meter fri, at Helena Rosendahl Bach svømmede sig til DM-guld, EM-kvalifikation og en ny personlig rekord.

Fredag gentog holstebroeren kunststykket på 200 meter butterfly, hvor hun med tiden 2.07.06 fik præcis det samme udbytte. DM-guld, kvalifikation til EM og en forbedring af hendes personlige rekord. Da hun i forvejen også havde klubrekorderne på begge distancer, er der selvfølgelig også tale om nye klubrekorder.

I 200 meter bryst fik Mikkel Thagaard rettet op på en skidt oplevelse i den indledende runde, da han i en flot finale forbedrede sin personlige rekord så den hedder 2.16,38. Præstationen udløste en samlet 5. plads i åben klasse, samt en sølvmedalje i ungdomsrækken.

Annonce

Slog 26 år gammel rekord

I B-finalen på 200 meter fri var Rasmus Nørfjand flyvende og tog tre sekunder af sin personlige rekord, så den nu lyder på 1:48,43.

Dermed slog han også en mindst 26 år gammel klubrekord, der i sin tid blev sat af klubkoryfæet Lars Sørensen med tiden 1:48,99. Lars Sørensen, som idag er direktør i Hovedstadens Svømmeklub, var ovenikøbet selv tilskuer til bedriften i Esbjerg Svømmehal fredag aften.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Annonce