Annonce
Udland

Endnu en brandmand dør i voldsomme australske brande

Australiens premierminister vil undersøge regeringens håndtering af brandene efter endnu et dødsfald.

Endnu en brandmand er omkommet i de ekstreme skovbrande, der hærger særligt det sydøstlige Australien.

Den 60-årige erfarne brandmand Bill Slade fra brandvæsnet i delstaten Victoria blev lørdag ramt af et træ, der væltede, i de voldsomme brande i skovområdet East Gippsland øst for den australske storby Melbourne.

Det oplyser chefen for brandvæsnet Parks Victoria, Matthew Jackson, til det australske medie Perth Now.

- Bill var en af vores mest erfarne og dygtigste brandmænd. Han var en elsket ven og kollega, siger Matthew Jackson.

Dermed er mindst 28 personer omkommet indtil videre i brandsæsonen, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ud over de mange dødsfald er over 2000 hjem blevet ødelagt i brandene, der har fortæret et landareal, der svarer til mere end det dobbelte af Danmark.

Australiens premierminister, Scott Morrison, har været stærkt kritiseret for sin håndtering af brandene.

På et pressemøde natten til søndag dansk tid åbner Scott Morrison for, at der skal nedsættes en kommission, der skal undersøge, hvordan Australiens regering håndterer skovbrande fremover.

- Det er vist tydeligt, at vi har brug for at kigge på håndteringen, siger han ifølge det australske medie ABC.

Scott Morrison fortæller også, at regeringen vil tage klimapolitikken til genovervejelse og muligvis ændre nogle klimamål.

Australien har tilsluttet sig Paris-aftalen og vil nedbringe udledningen af CO2 med 26 til 28 procent inden 2030.

Landet satser dog stadig markant på udvindingen af kul, hvilket har mødt meget kritik.

- Vi vil gerne reducere udledningen og gøre det så godt, som vi kan.

- Jeg vil gerne gøre det med en balanceret politik, der anerkender Australiens brede nationale økonomiske og sociale interesser, siger han ifølge ABC.

/ritzau/

Annonce
Perth Nows artikel
Scott Morrisons citater til ABC
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce