Annonce
Struer

Endelig lykkedes det: Fem grunde solgt på en gang

Endelig lykkedes det. De fem byggegrunde ud mod Strandvejen på Strandbjerggårdudstykningen i Bremdal er solgt til Børge Lind & Sønner fra Linde. Foto: Frede Stengaard
Nogle af de allersidste byggegrunde i Strandbjerggårdparken solgt til Børge Lind & Sønner

Struer: Byrådet i Struer Kommune har godkendt et salg af fem byggegrunde på Strandbjerggårdudstykningen i Bremdal til Børge Lind & Sønner A/S i Linde.

Grundene er solgt for 600.000 kroner, og Børge Lind & Sønner har nu planer om at få dem splittet op og grundplanen ændret, så der kan opføres i alt otte nye huse på de fem grunde, der er placeret hen langs Standvejen.

- Vi har ikke et konkret projekt liggende. Vi ville lige afvente, om Struer Kommune kunne acceptere prisen. Men det bliver otte fritstående huse på cirka 115 kvadratmeter med en carport og et lille skur, fortæller Gorm Lind, som er direktør og medejer af Børge Lind & Sønner A/S.

Annonce

Vi har ikke et konkret projekt liggende. Vi ville lige afvente, om Struer Kommune kunne acceptere prisen. Men det bliver otte fritstående huse på cirka 115 kvadratmeter med en carport og et lille skur.

Gorm Lind, direktør, Børge Lind & Sønner A/S, Linde

Svære at sælge

De fem grunde har været svære at sælge for Struer Kommune med deres placering lige op ad Strandvejen.

Det har ikke været de mest attraktive på udstykningen.

Struer Kommune har uden succes forsøgt sig med både prisnedsættelser og udbudsrunder for at få dem solgt.

Men nu er det lykkedes, og det er heller ikke mange dage siden, borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) kunne underskrive endnu en salgsaftale på en af de sidste ledige matrikler på udstykningen, så der nu kun er to ledige grunde tilbage på den cirka 15 år gamle udstykning.

Struer Kommune er dermed også ved at løbe tør for byggegrunde i Bremdal, og borgmester Niels Viggo Lynghøj glæder sig derfor over, at der begynder at ske noget på den private udstykning i Gartnerlunden, hvor murerfirmaet Jens Vinderslev A/S vil opføre både enkeltstående parcelhuse, rækkehuse og almene boliger i et samarbejde med boligforeningen NordVestBo.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Annonce