Annonce
Sport

Endelig kom Lemvig-Thyborøn på tavlen

Lemvig-Thyborøn Håndbold havde kniven på struben til bundbraget mod TMS Ringsted, men det var der nu ikke meget slinger i valsen over. Gæsterne kunne tage sejren og to vigtige pont med hjem over Storebælt. Foto: Morten Strægaard
Med en helstøbt indsats over hele linjen tog Lemvig-Thyborøn Håndbold to point og et stort skridt væk fra sidstepladsen i bundbraget mod TMS Ringsted. Jeg er virkelig glad på drengenes vegne, siger cheftræner.
Annonce

Ringsted: Alle vidste det inden kampen.

Vejen til overlevelse i årets håndboldligaen ville blive uendeligt meget nemmere for det af ligaens to bundhold, der trak sig sejrrigt ud af mandagens kamp mellem TMS Ringsted og Lemvig-Thyborøn Håndbold.

Og skulle enkelte af de 350 tilskuere i Dansk Kabel TV Arena have været i tvivl på forhånd, så kunne det aflæses på spillernes ansigter, da Claus Gramm Pedersen og Per Olesen fløjtede bundbraget af. På skuffelsen, der stod malet i ansigterne på hjemmeholdet, og på de store smil i Lemvig-lejren.

- Jeg glæder mig først og fremmest på drengenes vegne. De har virkeligt været hårdt prøvet og haft brug for sådan en oplevelse, og i dag synes jeg, de fortjente det. Det var virkelig en flot kollektiv indsats, for alle mand bød ind, fortæller cheftræner Anderse Thomsen.

Sejren på 27-23 var i virkeligheden ikke et mål for lille. I det hele taget virkede de vestjyske gæster kampen igennem til at have overtaget, mens det var Ringsted, der hang på med det bedste, de havde lært.

- Vi var ikke i kontrol, men vi var rolige hele kampen igennem og stolede på den plan, vi havde lagt, forklarer Anders Thomsen.

Annonce

Lækker sejr

Stregspiller Niels Lindholt var tilbage på banen efter lidt skadesproblemer og nød i den grad at kunne gå ud og synge sejrssang i omklædningsrummet.

Når man har tabt de første otte ligakampe i streg, smager sejren sødere end nogensinde. Især fordi det samtidigt var over den direkte rival i overlevelsesduellen, som man dermed fik lagt afstand til.

- Det er en følelse, man ikke skal klage over at stå med. Det letter virkelig det pres, vi har gået med på skuldrene, siger Lindholt.

Kampen i tal

TMS Ringsted - Lemvig-Thyborøn Håndbold 23-27 (11-12) 

Herre håndboldligaen, runde 9

Stillinger undervejs: 2-1, 3-3, 5-5, 7-8, 9-10, 11-12, 14-15, 17-17, 17-20, 19-23, 21-25, 23-27.

Mål, LTH: Rasmus Porup 6, Frederik Iversen 5, Jesper Kokholm 5, Thomas Damgaard 4, Mark Nikolajsen 2, Sasser Sonn 2, Mads Thymann 1, Jonas Langerhuus 1, Nicolaj Spanggaard 1.

Topscorere, TMS: Morten Hempel Jensen 5, Laurtiz Leger 5.

Udvisninger: TMS 3, LTH 6.

Tilskuere: 350 i Dansk Kabel TV Arena (udsolgt).

Ligesom sin cheftræner stod stregspilleren også med en følelse af, at det ikke var tilfældigt, hvem der stod som sejrherrer efter kampen. At det var helt fortjent, og der aldrig rigtig opstod panik, selvom alle var klar over kampens betydning.

- De kommer op på uafgjort et par gange, men vi fortsætter bare med at spille vores spil og gøre, som vi har aftalt. Vi følte, vi havde kontrol med kampen, fortæller Niels Lindholt.

Annonce

Debutant med potentiale

Lemvig-Thyborøn Håndbold har året ud lejet den 19-årige stregspiller Sasser Sonn i Bjerringbro-Silkeborg.

Han fik mandag aften debut i trøjen og det var tydeligt, hvad han byder ind med. Hvor en Nicolai Pugholm og en Jacob Østergaard har deres styrker i forsvarsspillet, er den unge mand en rigtig angrebsstreg, som tilfører nogle nye facetter til angrebsspillet.

Han er stor, brølstærk og meget svær at holde, hvis først han får bolden inde på stregen.

- Jeg elskede at få debut i den her kamp, det var så fedt, og jeg er bare super glad for at komme i gang og trække trøjen over hovedet, fortæller Sasser Sonn.

Sasser Sonn scorede to mål og efterlod et fint indtryk i sin første kampe for Lemvig-Thyborøn Håndbold. Ham skal man nok nå at blive glad for, inden han til nytår vender hjem til Silkeborg. Foto: Morten Strægaard

Han har godt to måneder til at vise sig frem, inden han efter planen vender tilbage til BSH til nytår. Og de måneder ved han godt, hvad skal bruges til.

- Jeg skal ind og vise, at jeg hører til i ligaen, og at jeg kan være med, både fysisk, taktisk og teknisk, selvom jeg stadig har alderen til U19. Ind og vise, at jeg ikke er en ungdomsspiller, siger Sasser Sonn.

Næste chance for at vise sig frem får han fredag aften hjemme i Lemvig, hvor Skanderborg kommer på besøg.


Jeg glæder mig først og fremmest på drengenes vegne. De har virkeligt været hårdt prøvet og haft brug for sådan en oplevelse, og i dag synes jeg de fortjente det.

Anders Thomsen, cheftræner.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Annonce