Annonce
Lemvig-Thyborøn

- Endelig kom den sejr, drengene har gjort sig fortjent til

Jublen i minutterne efter kampens sidste fløjt sagde alt om, hvilken forløsning det var endeligt at få den sejr, man flere gange har været så tæt på. Foto: Morten Stricker
Lemvig-Thyborøn Håndbold leverede en pragtpræstation hjemme foran 695 medlevende tilskuere, da bundholdet sejrede 27-24 over formstærke Skjern. En længe ventet kulmination på flere flotte kampe, hvor 'de røde' ikke havde fået belønning for indsatsen.

Lemvig: I store dele af sæsonen har Lemvig-Thyborøn Håndbolds præstationer på banen været bedre end pointudbyttet og placeringen som næstsidst i håndboldligaen.

Igen og igen var det mislykkedes at få den sejr, som spillet flere gange havde været til. En frustrerende stime, som der lørdag eftermiddag blev sat effektivt punktum for, med en overraskende - og helt fortjent sejr over Skjern.

- Det var kraftedeme også på tide. Det var ikke lige i dag, vi havde regnet med den kom, men hvor var det dejligt og fortjent, konstaterer cheftræner Anders Thomsen og fortsætter:

- Vi har haft så mange af de her kampe med 58 gode minutter, hvor det er glippet for os i de sidste to, så det er så fortjent at drengene endeligt for den sejr.

Cheftræneren havde kun roser til sit hold efter sejren over Skjern.

- Det var virkeligt en helstøbt præstation, hvor det ikke kun er starterne, men også dem der kommer ind fra bænken, der præsterer, siger Anders Thomsen.

Annonce

Kampen tal

Lemvig-Thyborøn Håndbold - Skjern Håndbold 27-24 (13-14)

Primo Tours Ligaen, herrer

Stillinger undervejs: 3-1, 4-4, 6-6, 8-8, 11-12, 13-14, 16-14, 16-15, 19-18, 21-19, 23-20, 27-24.

Mål, LTH: Jonas Langerhuus 5, Jesper Kokholm 5, Rasmus Porup 4, Mark Nikolajsen 3, Christian Holm 3, Pelle Schilling 3, Jacob Østergaard 1, Mads Thymann 1, Nicolaj Spanggaard 1, Jørgen Rasmussen 1.

Mål, Skjern: Anders Eggert 6, Elvar Örn Jónsson 4, Bjarke Christensen 4, Bjarte Myrhol 3, Thomas Mogensen 2, Jesper Konradsson 2, Rene Rasmussen 2, Eivind Tangen 1.

Udvisninger: LTH 3, Skjern 3.

Tilskuere: 695 i Arena Vestjylland Forsikring.

Vi skal nok overleve

Forsvarsspecialisten Nicolai Pugholm kan kun nikke genkendende til chefens sang om de mange lige ved og næsten oplevelser.

- Vi er med i alle kampene og svære at spille mod, og det er også derfor vi kan vinde sådan en kamp i dag, når vi så krydrer det med ting som Porups kongemål og nogle store redninger af Ronnie (Nicolaisen, red.). Måske er det ikke altid det kønneste håndbold, men vi arbejder knaldhårdt og er gode til det, vi gør, forklarer Nicolai Pugholm.

Sejren betyder, at Lemvig-Thyborøn nu har fem point ned til Nordsjælland på ligaens sidsteplads, der giver direkte nedrykning. Dermed er man også ved at have slået et hul, som begynder at lugte af overlevelse - sæsonens vigtigste mål.

Det medgiver Pugholm gerne, selvom tabellen ikke endnu er blevet et fokuspunkt for holdet.

- Selvfølgelig betyder det noget, at have lavet et forspring, for vi har blandt andet en svær kamp mod dem på udebane tilbage, som vi sagtens kan ende med at tabe. Men jeg er nu sikker på at vi nok skal overleve, for nå vi kan være med i alle kampe, skal vi nok få de point, der skal til, forklarer Pugholm, der på det seneste har fået en nøglerolle i forsvaret, efter at have begyndt sæsonen med masser af tid på bænken.

Målmand Ronnie Nicolaisen var et naturligt midtpunkt for jubelscenerne og blev nærmest overfaldet af holdkammerater, trænere og fans. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce