Annonce
Livsstil

Endelig i vandet igen: Familien Mathiasen bruger hele weekenden på børnenes store interesse

Regionsmesterskaberne byder på ikke mindre end 2500 starter over de tre dage. Det er Struer Svømmeklub, der arrangerer stævnet.  Foto: Johan Gadegaard
Alle medlemmer af familien Mathiasen fra Linde går op i svømning. De tre børn er aktive svømmere, mens mor og far hjælper til på bassinkanten under regionsmesterskaberne.

Struer: Det er næsten kun overdommerens skarpe fløjte, der for alvor kan høres i Struer Svømmehal lørdag ved middagstid.

Der er godt nok en del snak. lidt råberi, jubelbrøl og klap. Men de mange lyde fra svømmere, trænere, forældre og enkelte bedsteforældre bliver på mange måder kørt sammen i en stor gryde.

Men masser af lyde og meget få ledige stole langs bassinkanten er et stærkt bevis på, at det igen er blevet muligt at holde store sportsstævner med mange deltagere samlet. Omkring 400 svømmere skal i vandet ved regionsmesterskaberne i Struer, hvor der er 21 svømmere med fra værterne fra Struer Svømmeklub.

Annonce

De tre af svømmerne kommer fra Linde. Det er Frederik, Kathrine og Josefine, der dyster i vandet, mens far Lars og mor Louise er frivillige hjælpere fra fredag eftermiddag til sidst på eftermiddagen søndag.

Louise Bak Mathiasen og datteren Kathrine fejrer en flot placering med en krammer. Det er hele familien, der er involveret i svømning. Foto: Johan Gadegaard

- Der er ingen tvivl om, at vi alle fem sover godt søndag aften, når det hele er slut. Der er gang i den hele weekenden. Men vi nyder, at vi igen kan komme ud til stævner igen, siger Lars Mathiasen, der sidder i bestyrelsen i Struer Svømmeklub.

Fine placeringer

Glæden ved at være tilbage til stævne sammen med venner og familie er stor hos 11-årige Josefine Bak Mathiasen, der liger har fået overrakt en bronzemedalje efter tredjepladsen i 50 meter brystsvømning.

Der bliver heppet ivrigt fra bassinkanten under regionsmesterskaberne i Struer. Foto: Johan Gadegaard

- Det er sjovt og meget hyggeligt at være til stævne igen. Det bedste er fællesskabet. Man møder også svømmere fra andre klubber. Det er skønt, at hele familien går op i svømning, så er der altid noget at snakke om. Jeg startede med babysvømning, og så har jeg gået til svømning lige siden. Sådan har det også været for mine søskende, siger 11-årige Josefine Bak Mathiasen, der har OL-medaljevinderen Pernille Blume og Helena Rosendahl Bach fra Holstebro som to af de svømmere, hun ser op til.

Koncentrationen skal være på plads under den hårde konkurrence.  Foto: Johan Gadegaard

Under OL i sommer måtte familien fravige en fast beslutning på grund af den store interesse for svømning.

- Vi køber aldrig tv-pakker i vores familie, men vi gjorde en undtagelse under OL i Tokyo, så vi kunne følge svømningen tæt, siger Louise Bak Mathiasen, der er med i svømmeklubbens støtteforening, der sørger for at udføre og tilrettelægge meget af det arbejde, der skal gøres for at afvikle et stævne med deltagelse af svømmere fra hele Region Midtjylland.

Annonce

Hård periode

Det er ikke kunne denne weekend, der går med svømning for familien Mathiasen fra Aspvej i Linde. De næste weekender er også booket med svømning. I næste uge skal storebror Frederik deltage ved DM i København.


Det er sjovt og meget hyggeligt at være til stævne igen. Det bedste er fællesskabet. Man møder også svømmere fra andre klubber. Det er skønt, at hele familien går op i svømning, så er der altid noget at snakke om. Jeg startede med babysvømning, og så har jeg gået til det lige siden. Sådan har det også været for mine søskende

Josefine Bak Mathiasen, svømmer


- Med tre børn, der alle går meget op i svømning, har det været en hård periode uden stævner og fællesskab på grund af corona. Det er så dejligt at være sammen igen og hjælpe til. Lørdag begyndte jeg 05.30 og fortsætter til sent om aftenen. Fredag aften måtte jeg tilbage igen ved midnatstid, da der var gået en alarm på skolen, siger Louise Bak Mathiasen.

Medaljerne skal selvfølgelig vises frem. Foto: Johan Gadegaard

Under serveringen af frokosten får mor en krammer af den mellemste datter Kathrine, der lige har svømmet en andenplads hjem. Den slags gode resultater får humøret til at stige mange grader i en travl weekend.

Annonce
Holstebro

Forældre i tvivl om vaccination af deres børn: - Vi vakler simpelthen sådan, om vi skal eller ikke skal

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

TTH tabte for femte gang i seks kampe: - Det var langt under det niveau, vi skal have

Sport For abonnenter

Videoanalyse og liveblog: TTH tabte på udebane til oprykkerne fra Skive

Holstebro

26-årig fængslet for at trække køkkenkniv, sætte den mod nakken af en person og sige: 'I will fucking kill you'

Erhverv

Tre butikker ser tilbage på Black Friday og frem mod en hverdag med mundbind: Det værste er faktisk de ting, vi begynder at have i restordre

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Holstebro For abonnenter

Byrådets længst siddende medlem røg ud, og det er glædeligt

Kultur

Mohamad flygtede fra krigen: Nu er han manden bag stjernerne i Vild Med Dans

Vestjylland For abonnenter

Kronprinsen og fodboldstjernerne går i tøj fra Ringkøbing: Frederik og Casper sælger eksklusive jakker til de kendte

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Holstebro

26-årig anholdt for at gribe køkkenkniv og true tre personer på livet, da de bad ham skrue ned for musikken

Struer For abonnenter

De skiltes som uvenner, men efter 82 år er de igen de bedste venner på plejehjemmet: - Jeg blev sgu sur, da han sagde, at jeg lugtede af ko

Leder For abonnenter

Lad det blive ved pas og mundbind - den sunde fornuft kan sagtens klare resten

Annonce