Annonce
Kultur

Endelig hjul på Knudsens

"Så er det endelig hjul" er en morsom og livsbekræftende forestilling om jul, om minder og om det vigtige i livet. PR-foto
Oplev et rørende juleeventyr på hjul fra Teater O og Black Box Theatre.

Holstebro: Teater O og Black Box Theatre har skabt en sjovt og rørende juleforestilling, som opføres fra 11. til 22. december i byens nye juleoase på Knudsens. Det er Musikteatret Holstebro og Holstebro Handelsstandsforening, der har omdannet baggården bag Knudsens til en kæmpe juleoase med hygge, underholdning og aktiviteter.

Forestillingen "Så er det endelig hjul" viser de ting, der binder os sammen og driver os fremad, udad og opad i julen. Også når man kun er sig selv og alle minderne.

- Så er det endelig jul, er en livsbekræftende fortælling om en mand, hans barndom og hans ukuelige tro på julemanden. Julen er hjerternes fest, den er fuld af hygge og kærlighed og det samme er forestillingens hovedperson, Rasmus Hjul, fortæller Anders Jørgensen, direktør hos Musikteatret, i en pressemeddelelse.

Annonce

Løgnehistorier og Larsen-sange

Forestillingen tager udgangspunkt i den kassecykel, som han har arvet fra sin far – den store gøgler, Ole Maler.

- Kassecyklen er fuld af Ole og Rasmus' ting, og den cykel har været alle vegne og i alle egne af landet. Der er historier i den cykel. Fantastiske, finurlige, vilde og sjove historier. Sande historier og løgnehistorier spundet af det pure opspind. Rasmus er på vej til sin far for at synge julen ind. Rasmus og hans far er vilde med Kim Larsen - og til en hver lejlighed i livet er der en Kim Larsen sang, der passer – selv til jul, fortæller Anders Jørgensen.

Baggrunden for at skabe en juleoase er, at Musikteatret og Handelsstandsforeningen har besluttet at gøre Knudsens baggård mere attraktiv og klar til brug for specielle pop up-events hele året, og "Hjul på Knudsens" bliver den første store event.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Annonce