Annonce
Holstebro

End ikke Prins Joachim vidste, at han skulle besøge Holstebro i dag

Prins Joachim er fyldt 50 år, og onsdag kunne Jydske Dragonregiment give ham en gave. Man kan se billeder fra besøget på JDR's Facebook-side og hjemmeside. Arkivfoto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix
- Jeg har det faktisk godt med overraskelser, især når jeg efterfølgende kan konstatere, at det var af de gode, siger Prins Joachim om behageligt overraskelsesangreb.

Holstebro: En god gave består først og fremmest af et overraskelsesmoment, og det kriterie opfyldte Jydske Dragonregiment i allerhøjeste grad onsdag.

Regimentets gave i anledning af Prins Joachims 50 års fødselsdag bestod af en køretur i en Leopard 2A5 samt frokost i officersmessen. Hverken det - eller hvor det skulle foregå - anede prinsen noget om, da dagen begyndte.

- Ved Jydske Dragonregiment har det været en snæver kreds på cirka 20 personer, der har kendt til prinsens besøg, oplyser presse- og informationsofficer, kaptajn Max Veltzé.

Prinsen blev fløjet til Holstebro med Fennechelikopter, og ifølge JDR skulle han eftersigende have gættet mange gange forkert på, hvor turen gik hen - indtil han fra luften genkendte kasernen fra luften.

- Jeg har det faktisk godt med overraskelser, især når jeg efterfølgende kan konstatere, at det var af de gode, siger Prins Joachim i en pressemeddelelse.

Efter en tur i terrænet med kampvognen var der frokost i officersmessen med særligt inviterede fra regimentet og Hærens chefer.

Besøget varede i alt tre timer.

- Prinsen har en forkærlighed for fart, og kampvognen fik også, hvad den skulle have rundt på manøvrebanen i terrænet. Forlæns og baglæns. Så skal man som HKH Prins Joachim vælge transportmiddel, er det så Massey Ferguson eller Leopard 2? "Nu er mine dage med Massey Ferguson overståede, så nu er der dømt Leopard 2!", var Prinsens svar, står der også i pressemeddelelsen.

Efter besøget i Holstebro fløj Prins Joachim til Oksbøl, hvor endnu en tur i kampvogn ventede.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce