Annonce
Struer

En verdenspremiere på Thyholm: Se filmen, der skal tiltrække læger

Der var dækket op til den helt store filmpremiere i aftes på Høloftet ved Flovlev. Foto: Johan Gadegaard
Kulminationen på lang tids arbejde kom mandag aften på Thyholm, hvor en ny, professionelt produceret film, der skal få praktiserende læger til området, blev vist og bedømt af de lokale. Se filmen i bunden af artiklen.
Annonce

Flovlev: Det rå betongulv oppe under taget på Høloftet ved Flovlev var mandag aften godt besøgt.

Der var da også dækket op til en vaskeægte verdenspremiere, som arrangørerne kaldte det, med lidt godt til ganen i de høje glas og kaffekopper parat på de rød- og hvidternede duge på bordene i hjertet af det lille spillested.

En film skulle afspilles, men ikke bare en hvilken som helst film. En film med noget på spil - fortalte manden, der har lavet den, da han introducerede den - og det både for ham og dem, filmen handler om.

Thyholmerne.

Filmen handler nemlig om Thyholm og det faktum, at området har svært ved at få praktiserende læger til at slå sig ned.

Det har en gruppe lokale sat sig for at gøre noget ved via projektet "Ny Læge", hvis hidtil største tiltag er den professionelt producerede film, som folk for første gang fik lov at se mandag aften på Høloftet.

En lægerekrutterings-kampagnefilm, hvis vigtigste opgave ifølge Søren Ottosen fra B2B Film - som har lavet filmen - er at få solgt drømmen om Thyholm.

Filmen er rigtig god og lavet meget professionelt. Den kan vi godt være bekendt.

Else Jensen, 65 år, Hvidbjerg

Annonce

Roser fra lokale

- Vi skal ikke sælge en klinik. Vi skal sælge drømmen om at være læge på Thyholm, forklarede Søren Ottosen blandt andet mandag aften.

Han begyndte derfor arbejdet med at forsøge at forstå, hvorfor Thyholm i thyholmernes øjne er et helt vidunderligt sted at bo.

- Det tog lidt tid, som han sagde med et smil på læben, men det er reelt det, han også har forsøgt at få ind i den lille film, som vi får et par af de indfødtes bedømmelse af lige om lidt.

Inden den blev vist, nåede Søren Ottosen dog lige at få indført, at han trods manglende forhåndskendskab til Thyholm faktisk har et sæt svigerforældre, som kommer fra Thyholm.

Det mente han dog også har lagt et vis pres på ham, så han har gjort sig ekstra umage med thyholmernes film.

Det kunne både Else Jensen på 65 år og fra Hvidbjerg samt Lene Gravgaard på 60 år og fra Jegindø godt se, så der var roser til filmen fra de to kvinder, som begge har boet hele deres liv på Thyholm.

Annonce

Se filmen her

- Filmen er rigtig god og lavet meget professionelt. Den kan vi godt være bekendt, sagde Else Jensen.

De to kvinder var rørende enige om, at filmen igennem dens hovedpersoner, som alle er lokale, almindelige mennesker fra Thyholm, på fin vis får fortalt de ting, de alle går og tænker om at bo, hvor de bor.

- Nu håber vi, den virker, sagde Lene Gravgaard.

Hvis de to skulle finde lidt kritik frem af posen, skulle det være, at der måske ikke var så meget med om selve lægedelen i filmen, men her valgte de dog hurtigt at læne sig op ad, at det jo er manden bag filmen, Søren Ottosen, der er eksperten, så mon ikke han har styr på den del.

Også John Vangsgaard, der har stiftet "Ny Læge"-gruppen på Thyholm, var godt tilfreds efter fremvisningen.

- Det er lige præcis det, jeg tænkte, da jeg fik ideen, og vi har så fået skrabt pengene sammen og været så utrolig heldige at få sponsorater og bidrag fra folk. Det er fantastisk dejligt, sagde han og forklarede, at filmen nu bliver lagt ud på Ny Læges hjemmeside.

Men du kan også se den lige her...

Det er Søren Ottosen fra B2B Film, der har lavet den nye film om thyholmerne og deres mangel på læger. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce