Annonce
Håndbold

En ungarnsk heksekedel venter Mortensen

Det er en storkamp, som Henrik Mortensen skal dømme søndag eftermiddag. Foto: Johan Gadegaard

Holstebro: Det er efterhånden nu, at det for alvor begynder at spidse til rundt omkring i europæisk håndbold.

Det er nu, at der skal tegnes et afgørende billede i både de hjemlige ligaer og i Champions League. I sidstnævne skal den lokale topdommer Henrik Mortensen spille en rolle, når der søndag eftermiddag spilles et vigtigt opgør mellem Pick Szeged og PSG.

Et opgør som spilles i ungarnske Szeged, og på de kanter er der garanti for en intens atmosfære.

- Der er rigtig meget følelse i det, når man dømmer i Balkan-landene. De lever sig rigtig meget med, og der er bare fuldt hus hver gang. Det er virkelig fedt, siger Henrik Mortensen, som én gang før har dømt i arenaen i Szeged for cirka seks år siden.

Dommeren glæder sig også over spændingen i den hjemlige liga, som han følger intenst med i. Det betyder nemlig, at der er flere kampe i både top og bund med noget på spil, som er sjove at være en del af.

- Der venter nogle rigtig fede kampe, og vi skal også i aktion til Final 4, som vi glæder os rigtig meget til, siger Henrik Mortensen som dømmer sammen med Jesper Kirkholm Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Øjenåbner: Håndtryk var så vigtigt

Landet over er kommunerne ved at gennemføre de Grundlovsceremonier, man nu skal, for at udlændinge kan blive danske statsborgere. En del af ceremonien er det meget omtalte håndtryk, som har fyldt rigtigt meget. Ikke mindst det jo synliggør, at nogle gerne vil være danskere, men de alligevel ikke er så meget danske, at de vil give håndtryk til en person af det modsatte køn. Undertegnede har derfor hidtil opfattet denne ceremoni som noget symbol-politik, som vi egentlig godt kunne være foruden, da det kun er med til at tydeliggøre de kulturelle og religiøse forskelle, der også er i vort eget samfund. Det var så derfor noget af en øjenåbner at være med til den første Grundlovceremoni på rådhuset i Lemvig, hvor en ukrainsk statsborger ville være dansker efter 16 år i et land, som han vil bo i resten af sine dage og gerne vil være en rigtig del af. Der blev givet håndtryk. Et fast et af slagsen. Og under den efterfølgende hyggesnak med et glas mellem de officielle deltagere og ukraineren og hans fraskilte hustru, så lagde de to ukrainere megen vægt på, at det var en stor oplevelse for dem at være med til denne ceremoni, og ikke mindst håndtrykket var vigtigt for dem. - Det gør, at vi føler, vi bliver personligt modtaget i Danmark, og vi ikke blot får et stykke upersonligt papir. Det her gør, at vi føler os rigtigt velkomne. Det var så noget helt andet end det skriveri, der hidtil har været om det håndtryk. Det blev altså opfattet som noget rigtigt godt og var et vigtigt symbol. Ikke på forskelle, men på ligeværdighed og en velkomst. Og hvorfor blev den fraskilte hustru så ikke også dansker, selv om hun talte stort set perfekt dansk? Hun havde holdninger til blandt andet de goder, det danske demokrati giver. Hun kunne udtrykke, at demokrati er så naturligt for danskerne, at mange slet ikke opfatter, at det er noget, man skal kæmpe for andre steder i verden - også i hendes hjemland. Ændring af regler har gjort, at da hun var under uddannelse for at være en del af det danske samfund, kunne hun ikke leve op til kravene om fuldtidsarbejde i en ubrudt årrække. Så nu må hun vente i mindst tre år yderligere, før hun kan blive dansker. Regler er somme tider for firkantede.

Holstebro

Unge bakker op om Bronxparty

Annonce