Annonce
Holstebro

Én ting har de til fælles: Fire gymnasieelever, en arbejdsløs og to skolelærere

- Jeg tror, skal have noget pizzaslice, og så skal vi se, om der sker noget de andre steder, siger Anne Juul Bjørnkjær (t.v.), der her varmer op med et spil meyer og en kande gin hass. Fra højre er det Ditte Schou, Sara Hvolbæk Pedersen og Mie Bak Jensen. Foto: Morten Stricker
Få vikinger drak øl under tæpper og varmelamper, men indenfor på værtshusene var stolene anderledes eftertragtede.

Holstebro: Stolene er tomme, tæpper og duge er ved at blæse væk, og tjenerne får afgjort ikke sved på panden for at nå rundt til de udendørs gæster på Holstebros caféer, restauranter og værtshuse.


Hvorfor vi sidder her? Bare fordi vi ku'.

Majbritt Kjærgaard Blæsbjerg, skolelærer.


Annonce

Men indenfor i varmen og tobaksskyer er der anderledes rykind på første åbningsdag efter godt fire måneder uden en grøn Tuborg fra kassen og det sociale liv på barstolen. Onsdag er blevet til fredag, og Stellas Bodega er pænt besøgt her tæt på klokken spisetid.

- Hvorfor vi sidder her? Bare fordi vi ku', griner Trine Miller på 46 og Majbritt Kjærgaard Blæsbjerg på 48.

De er begge skolelærere, den ene gift med den andens bedste ven, og de har været hinandens boble igennem hele coronatiden og veninder igennem et årti.

- Det har været vores sted i mange år; et sted man går hen og får den sidste eller den første, når man skal i byen. I dag skal vi ikke noget, det er bare lige for at komme ud. Det har vi savnet, synes Majbritt Kjærgaard Blæsbjerg.

En øl, en skål og et hej. Det har Henrik Lieberknecht savnet. Foto: Morten Stricker

Uden job og bodega

To barstole længere væk sidder Henrik Lieberknecht. Han har mistet jobbet og stempler ikke længere ind på jernstøberiet hver morgen.

- Det har været hårdt, så jeg har måske siddet hjemme og drukket lidt, siger han om ugerne med lukket bodega-dør.

Han tilføjer:

- Jeg kommer her for hyggen, gode folk bag baren, og gode mennesker at snakke med.

Annonce

Vi skal være stive

Savnet har tilsyneladende ingen alder. Udenfor i gårdhaven sidder tre gymnasiepiger og en HF-studerende. Alle 18-19 år. Kanden med gin hass er tømt, og kulden kalder for længst på gåsehuden under den sorte bluse, der har en bar højre skulder.

De har drukket og spillet meyer i en time og har ingen planer om at gå tidligt hjem. De er klædt på til bytur, sprut og pizzaslices.

- Vi skal bare være stive, siger Sara Hvolbæk Pedersen det, som det er.

Der fnises af fryd rundt omkring bordbænkesættet alene over tanken og udsigten til endelig at få lov.

- Vi har hørt, at der er mange unge mennesker, der skal ud, fordi byen åbner. Så vi skal rundt til de andre steder og se, om der ikke sker et eller andet, nu når der ikke er sket noget i flere måneder, siger Anne Juul Bjørnkjær.

Det skulle have været deres år. I stedet fik de online undervisning ad libitum.

- Det er meget indelukket, man ser kun de samme mennesker, synes Ditte Schou.

- Det har været yderst forfærdeligt. Vi går i 3.g, og vi har haft et helt år på HTX til at være de fede 3. g'ere og lære nye mennesker at kende i byen, og vi har ikke mødt nogen nye mennesker, og man er forsvundet lidt fra de gamle, fordi man ikke har været i byen. Feståret, hvor man er de ældste i byen, det har man bare ikke haft, sukker Anne Juul Bjørnkjær.

Pigerne trækker indenfor. Finder et bord. Nu har de chancen for at indhente noget. Den spilder de ikke.

Rigtige mænd sidder udenfor - og skal sidde udenfor, når coronapasset er udløbet, som det var for elektriker Andreas Bak Larsen (t.h.) og markedsføringsøkonom-studerende Mads Carlsen. De nøjedes med en enkelt - en Morgan cola til Mads og en Grimbergen til Andreas. Foto: Morten Stricker
Interessen for at sidde udenfor var noget svagere end blæsten onsdag først på aftenen. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Årsmøde rykker til Holstebro

Annonce