Annonce
Holstebro

Én stor tilfældighed at særlig lastbil fandt hjem igen

Det blev både en vemodig og stolt dag for både køber og sælger, da Steen Madsen i weekenden kunne hente sin "julegave" hos Mary Nielsen på Djursland. Mary Nielsens mand Hans Prip havde oprindeligt købt lastbilen i Skave. Privatfoto
I mange år fyldte en lastbil gadebilledet i Skave. I endnu flere år var den væk. Nu er den tilbage ved noget af et lykketræf.

Skave: Engang kørte den svin om morgenen, for så at blive vasket til landture med foderstof og varer fra købmanden om eftermiddagen.

Mange, mange år senere kan den også klare motorvejskørsel, vise det sig.

- Den kører fantastisk, også med 60-70 kilometer i timen på motorvejen ved Randers, men det gav nu ingen sure miner fra andre bilister - flere hilste og vinkede, når de så den fine lastbil, forklarer Steen Madsen, indehaver af Skave Nedbrydning og måske bedst kendt som Fluesmækkeren fra Skave.

Han hilste i øvrigt lystigt igen, dér fra "krybesporet" på motorvejen.

- Jeg har allerede fået min julegave i år, tilføjer han.

Gaven er en langsnudet Mercedes 312, der burde have været tabt for dets "fødested" for altid, men ved et sandt lykketræf nu er tilbage.

Annonce

Vemodigt farvel

Steen Madsen husker lastbilen fra sin barndoms gade. Mercedes'en er fra 1952 og tilhørte i mange år Gunnar Eskildsen, som var vognmand i Skave. Gunnars kone, Grethe, var i øvrigt rengøringskone for familien Madsen i omkring 20 år.

Efter Gunnar Eskildsen nedlagde sin vognmandsforretning, solgte han i 1993 lastbilen til Hans Prip fra Bønnerup Strand på Djursland.

- Hans Prip gjorde de følgende år lastbilen fuldstændig i stand. Hans bror var pladesmed, så den har været helt skilt ad, forklarer Steen Madsen.

Desværre døde Hans Prip for tre måneder siden af kræft.

Enken besluttede at sælge lastbilen, og så er det, at det usandsynlige tilfælde opstod. Enken, Mary Nielsen, allierede sig med Dansk Motorsamling i Grenå, som har et tæt kendskab til en anden motorentusiast i smed Troels Mikkelsen - fra Skave. Og Troels Mikkelsen kender Steen Madsen, men ikke til lastbilens oprindelse.

- Jeg genkendte med det samme det gamle førerhus, siger Steen Madsen.

Og så var både han og lastbilen solgt. Prisen holder han dog for sig selv.

- Det var faktisk helt vemodigt at hente den, for datteren græd over at skulle sige farvel til den, men enken kunne ikke have lastbilen stående samt passe den. Det var Hans Prips liv og interesse. Til gengæld var hun stolt over, at lastbilen kom hjem til Skave igen. Købet er et reklamestunt for mig, fordi den får lov til at stå på en rigtig god placering, så den kan ses, men skinner solen en morgen, så tager jeg den måske med på mit daglige besøg hos jerngården i Holstebro, siger Steen Madsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Uden købere ingen bagmænd

Om det er ny taktik eller bare en tilfældighed, skal være usagt. Men da lokalpolitiet i Holstebro tirsdag fortalte, at det sigtede 31 personer for at have købt euforiserede stoffer hos en lokal hashpusher, kom det kort efter, at politiet begyndte at præsentere 275 borgere i Skive-området for sigtelser for at have købt kokain hos det, der er blevet døbt Porsche-banden. I begge sager er det data fra narkohandlernes telefoner, der har ført frem til de mange købere af narkotika. Sagen fra Skive er naturligvis markant større end den i Holstebro. Men det ændrer sådan set ikke på, at det er en helt igennem fornuftig taktik også at gå synligt og målrettet efter køberne af narko. Selvfølgelig er bagmændene interessante og skal stoppes. Men uden købere var der ingen bagmænd. Uden købere var der ikke et marked for bander og lignende til at tjene styrtende summer på at forsyne unge og gamle med hash, kokain og andre euforiserende stoffer, der plager mange byer og som ødelægger alt for mange liv. Der er simpelthen ingen grund til at frede nogen i den sammenhæng. At det ikke er vanskeligt at skaffe de euforiserende stoffer, vidner de to sager tydeligt om. Stofferne er bare en sms væk. At de benyttes af mange, behøver man blot at slå op i avisen for at sande. I sidste uge blev en blot 16-årig dreng fra Holstebro sigtet for at sælge kokain og onsdag blev fire personer alene i Holstebro anholdt og sigtet for at køre bil under påvirkning af euforiserende stoffer. Narkopåvirkede bilister har for længst overhalet spritbilisterne i statistikkerne - og det er ikke kun unge mænd, der bliver standset med narko i blodet. Det er folk i næsten alle aldersgrupper. Det er ganske alvorligt, og forhåbentligt er de seneste to store aktioner fra Midt- og Vestjyllands Politi med til at sende et klart signal om, at det bestemt ikke er risikofrit at eksperimentere med stoffer, og det kan give både bøder og pletter på straffeattesten. Samtidig må man håbe, at de to aktioner også har givet anledning til en snak om mange spiseborde om brugen af stoffer.

Annonce