Annonce
Holstebro

Én stor tilfældighed at særlig lastbil fandt hjem igen

Det blev både en vemodig og stolt dag for både køber og sælger, da Steen Madsen i weekenden kunne hente sin "julegave" hos Mary Nielsen på Djursland. Mary Nielsens mand Hans Prip havde oprindeligt købt lastbilen i Skave. Privatfoto
I mange år fyldte en lastbil gadebilledet i Skave. I endnu flere år var den væk. Nu er den tilbage ved noget af et lykketræf.

Skave: Engang kørte den svin om morgenen, for så at blive vasket til landture med foderstof og varer fra købmanden om eftermiddagen.

Mange, mange år senere kan den også klare motorvejskørsel, vise det sig.

- Den kører fantastisk, også med 60-70 kilometer i timen på motorvejen ved Randers, men det gav nu ingen sure miner fra andre bilister - flere hilste og vinkede, når de så den fine lastbil, forklarer Steen Madsen, indehaver af Skave Nedbrydning og måske bedst kendt som Fluesmækkeren fra Skave.

Han hilste i øvrigt lystigt igen, dér fra "krybesporet" på motorvejen.

- Jeg har allerede fået min julegave i år, tilføjer han.

Gaven er en langsnudet Mercedes 312, der burde have været tabt for dets "fødested" for altid, men ved et sandt lykketræf nu er tilbage.

Annonce

Vemodigt farvel

Steen Madsen husker lastbilen fra sin barndoms gade. Mercedes'en er fra 1952 og tilhørte i mange år Gunnar Eskildsen, som var vognmand i Skave. Gunnars kone, Grethe, var i øvrigt rengøringskone for familien Madsen i omkring 20 år.

Efter Gunnar Eskildsen nedlagde sin vognmandsforretning, solgte han i 1993 lastbilen til Hans Prip fra Bønnerup Strand på Djursland.

- Hans Prip gjorde de følgende år lastbilen fuldstændig i stand. Hans bror var pladesmed, så den har været helt skilt ad, forklarer Steen Madsen.

Desværre døde Hans Prip for tre måneder siden af kræft.

Enken besluttede at sælge lastbilen, og så er det, at det usandsynlige tilfælde opstod. Enken, Mary Nielsen, allierede sig med Dansk Motorsamling i Grenå, som har et tæt kendskab til en anden motorentusiast i smed Troels Mikkelsen - fra Skave. Og Troels Mikkelsen kender Steen Madsen, men ikke til lastbilens oprindelse.

- Jeg genkendte med det samme det gamle førerhus, siger Steen Madsen.

Og så var både han og lastbilen solgt. Prisen holder han dog for sig selv.

- Det var faktisk helt vemodigt at hente den, for datteren græd over at skulle sige farvel til den, men enken kunne ikke have lastbilen stående samt passe den. Det var Hans Prips liv og interesse. Til gengæld var hun stolt over, at lastbilen kom hjem til Skave igen. Købet er et reklamestunt for mig, fordi den får lov til at stå på en rigtig god placering, så den kan ses, men skinner solen en morgen, så tager jeg den måske med på mit daglige besøg hos jerngården i Holstebro, siger Steen Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce