Annonce
Holstebro

Én stor tilfældighed at særlig lastbil fandt hjem igen

Det blev både en vemodig og stolt dag for både køber og sælger, da Steen Madsen i weekenden kunne hente sin "julegave" hos Mary Nielsen på Djursland. Mary Nielsens mand Hans Prip havde oprindeligt købt lastbilen i Skave. Privatfoto
I mange år fyldte en lastbil gadebilledet i Skave. I endnu flere år var den væk. Nu er den tilbage ved noget af et lykketræf.

Skave: Engang kørte den svin om morgenen, for så at blive vasket til landture med foderstof og varer fra købmanden om eftermiddagen.

Mange, mange år senere kan den også klare motorvejskørsel, vise det sig.

- Den kører fantastisk, også med 60-70 kilometer i timen på motorvejen ved Randers, men det gav nu ingen sure miner fra andre bilister - flere hilste og vinkede, når de så den fine lastbil, forklarer Steen Madsen, indehaver af Skave Nedbrydning og måske bedst kendt som Fluesmækkeren fra Skave.

Han hilste i øvrigt lystigt igen, dér fra "krybesporet" på motorvejen.

- Jeg har allerede fået min julegave i år, tilføjer han.

Gaven er en langsnudet Mercedes 312, der burde have været tabt for dets "fødested" for altid, men ved et sandt lykketræf nu er tilbage.

Annonce

Vemodigt farvel

Steen Madsen husker lastbilen fra sin barndoms gade. Mercedes'en er fra 1952 og tilhørte i mange år Gunnar Eskildsen, som var vognmand i Skave. Gunnars kone, Grethe, var i øvrigt rengøringskone for familien Madsen i omkring 20 år.

Efter Gunnar Eskildsen nedlagde sin vognmandsforretning, solgte han i 1993 lastbilen til Hans Prip fra Bønnerup Strand på Djursland.

- Hans Prip gjorde de følgende år lastbilen fuldstændig i stand. Hans bror var pladesmed, så den har været helt skilt ad, forklarer Steen Madsen.

Desværre døde Hans Prip for tre måneder siden af kræft.

Enken besluttede at sælge lastbilen, og så er det, at det usandsynlige tilfælde opstod. Enken, Mary Nielsen, allierede sig med Dansk Motorsamling i Grenå, som har et tæt kendskab til en anden motorentusiast i smed Troels Mikkelsen - fra Skave. Og Troels Mikkelsen kender Steen Madsen, men ikke til lastbilens oprindelse.

- Jeg genkendte med det samme det gamle førerhus, siger Steen Madsen.

Og så var både han og lastbilen solgt. Prisen holder han dog for sig selv.

- Det var faktisk helt vemodigt at hente den, for datteren græd over at skulle sige farvel til den, men enken kunne ikke have lastbilen stående samt passe den. Det var Hans Prips liv og interesse. Til gengæld var hun stolt over, at lastbilen kom hjem til Skave igen. Købet er et reklamestunt for mig, fordi den får lov til at stå på en rigtig god placering, så den kan ses, men skinner solen en morgen, så tager jeg den måske med på mit daglige besøg hos jerngården i Holstebro, siger Steen Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Jæger fik ram på gummiged

Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Annonce