Annonce
Sport

Én stor crossfit-familie: Her siger man hej til hinanden, og det er forbudt at have høretelefoner på

Peter Melvej har stigende medlemstal i sin crossfit-boks. Han lægger vægt på, at det ikke er et sted for egoister. Der er hverken høretelefoner i ørerne eller spejle på væggen. Foto: Morten Stricker
Siden 2016 har Peter Melvej stået i spidsen for "Crossfit Holstebro" på Lundholmvej. Stedet oplever en konstant stigning i medlemstallet, men det har også været en lang rejse at nå dertil. Melvej har måtte flytte fire gange for at leve op til efterspørgslen.

Holstebro: Hvis man ikke vidste det på forhånd, så var det svært at gætte.

I en hal i industrikvarteret på Lundholmvej ligger en bygning, som tidligere har huset et trykkeri, en murerskole og en børnekonfektion, ligger nu "Crossfit Holstebro".

Lokalerne har siden 2016 været 1000 kvadratmeter crossfit-paradis, hvor der både er et stort lokale, hvor de fleste af aktiviteterne foregår, samt et lokale til de crossfit-trænende børn.

Der er venteliste på holdene til børnene, hvor der i øjeblikket er 70 som træner på hold i forskellige aldersgrupper. Det er ikke kun børnene, som efterspørger crossfit. Der er over 250 medlemmer hos Crossfit Holstebro og det antal er stigende.

- Jeg tror efterspørgslen handler om, at der er noget for enhver smag. Vi har konkurrence-atleterne, som træner for at konkurrere, og så har vi også børnene, hvor nogle af dem har forskellige diagnoser. Vi forsøger at favne bredt, siger Peter Melvej, som har udøvere i alderen fra 5-65 år og i vægtklasser mellem 20 og 150 kilo.

Om crossfit

Crossfits mål er, at skabe den fuldkomne atlet: et mix mellem gymnasten, vægtløfteren og sprinteren. Crossfit stiler efter en bred generel fitness. Et af Crossfits mottoer er: ”Vores speciale er ikke at specialisere os”.

Crossfit stiler efter lige god performance indenfor ti kriterier: Udholdenhed (kredsløb), Udholdenhed (styrke), hastighed, balance, smidighed, styrke, koordination, præcision og behændighed (agility). Crossfit bruger kun få maskiner til træningen (i visse centre bruges der for eksempel romaskiner).

Et Crossfit Gym bruger hovedsageligt frie vægte, vægtstænger, kettlebells, MobileFit, ringe, armhævningsstativer, medicinbolde, sandsække, traktordæk, mukkerter med flere.

Annonce

Fællesskab

Peter Melvej har altid gået op i at passe på sin krop. Den tidligere Team Tvis Holstebro-spiller spillede håndbold på topniveau, til han var 35 år gammel, og han har også dyrket kampsport. Den fysiske træning har altid fyldt meget for ham, og han underviste også, da han i 90'erne var i militæret.

Han startede med at have sit eget lokale i Bowlingcentret, hvor han hovedsageligt lavede fysisk træning for unge håndboldspillere. Efterspørgslen steg, og han brugte pengene til at købe nyt udstyr for. Han har haft lokaler på Bastrupgårdvej, Slagteriet og nu altså på Lundholmvej, hvor medlemstallet er støt stigende.

På kontoret samme sted er der en hel væg med kursusbeviser. Man kommer ikke sovende til jobbet som indehaver af et crossfit-center, hvor der skal være styr på teknikkerne, øvelserne, udstyret og træningsprogrammerne. Der er dog også en mere uhåndgribelig grund til, at der hele tiden kommer flere til, hvis man spørger Peter Melvej.

- Vi gør en dyd ud af, at fællesskabet skal være bærende. Man siger hej til hinanden, når man kommer, og der skal også være plads til snak mellem øvelserne. Det er forbudt at have høretelefoner på, og der er ingen spejle i træningsrummene, siger Peter Melvej, og påpeger samtidig, at det er et af punkterne, hvor stedet adskiller sig rigtig meget fra et traditionelt fitnesscenter.

Annonce

En livsstil

Peter Melvej bruger cirka 40-50 timer i ugen i "boxen", som han kalder det. Han har cirka 12 ansatte, som hjælper med at køre holdene, og heraf har en del en relation til ham.

Datteren Mia hjælper til, og det samme gør hendes kæreste, ligesom at også hustruen Heidi er aktiv hos "Crossfit Holstebro". Derudover ligger Heidis lillesøster Karina også en del undervisningstimet i stedet. Ligesom der står på døren, så er værdierne, at man skal være "organiseret som et hold og træne som en familie".

Peter Melvej har ikke trænet de seneste 13 måneder, da han døjer med en rygsygdom. Han har dog kunne se flere af klubbens atleter klare sig rigtig flot til stævnerne.

Maria Fridriksdottir, som er en af Danmarks bedste kvindelige crossfittere, har sin daglige gang i klubben, ligesom at der også er lovende herreatleter, selvom de lige er et niveau under islændingen.

For Peter Melvej kommer glæden dog ikke kun over de allerbedste, men også over dem, som overvinder sig selv og eksempelvis deltager i de mindre stævner. Og hvem ved, måske er der behov for endnu en flytning på et tidspunkt.

- Vi kunne godt bruge noget mere plads, men derudover er vi meget tilfredse med rammerne her. Hvis vi finder noget som er større og bedre, så kan det være, at vi flytter igen, siger Peter Melvej, som dog ikke har tænkt sig at flytte udenfor Holstebro.

- Vi kunne godt bruge noget mere plads, men derudover er vi meget tilfredse med rammerne her. Hvis vi finder noget som er større og bedre, så kan det være, at vi flytter igen, siger Peter Melvej, som dog ikke har tænkt sig at flytte udenfor Holstebro. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Engang var jeg stolt af at bo i Holstebro, men så fik jeg børn

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

Annonce