Annonce
Struer

En sjov idé blandt venner blev til sommerfestival for hele familien

Her ses fem af de cirka 14 aktive medlemmer af foreningen bag den nye festival på Venø. Fra venstre er det Kristoffer Due, Peter Petersen, som har masser af erfaring fra sin tid som medarrangør af det tidligere Venø Sammensurium, formanden for den nye Venø Festival, Sidsel Munkebo Hansen, Sigrid Villads Pedersen og Louise Kibsgaard Pedersen. Foto: Mads Krabbe
Ny sommerfestival på Venø åbner for billetsalget med både musik og mad for 595 kroner, hvis man køber billetten inden 1. april.
Annonce

Venø: Efter en masse hårdt arbejde og finpudsning af profilen har foreningen bag en helt ny Venø Festival sat billetterne til salg og offentliggjort de første navne på et program, der blandt andet byder på en koncert med Niels Skousen.

- Vi satser i det hele taget på dansk musik, fortæller formanden for bestyrelsen bag den nye festival, Sidsel Munkebo Hansen.

Det må gerne være populært og have noget på hjerte.

Niels Skousen var derfor det perfekte valg.

- Han rammer jo noget, der taler til flere generationer, og han har nærmest ikonisk status i dansk musik, konstaterer Sidsel Munkebo Hansen med et håb om, at det så også kommer til at sælge billetter at have ham øverst på plakaten.

- Vi sætter jo ikke den nye festival i gang som en stor og professionel organisation, fortæller hun.

Han (Niels Skousen, red.) rammer jo noget, der taler til flere generationer, og han har nærmest ikonisk status i dansk musik.

Sidsel Munkebo Hansen, formand, Venø Festival

Annonce

Maden er med i prisen

Det hele startede som en sjov idé blandt gode venner, og siden da er det bare gået stærkt.

Gruppen bag festivalen etablerede sig som forening i efteråret 2018, og siden da er der tænkt store tanker om, hvordan en festival på en ø i Vestjylland skal tage sig ud anno 2019.

- Vi har kastet os hovedkulds ud i det, og vi har fået rigtig god respons alle steder fra, så det er jeg allerede på gruppens vegne enormt stolt over, fortæller Sidsel Munkebo Hansen.

- Vi har haft travlt, men heldigvis også haft det sjovt med projektet. Det har været vigtigt for os, at tingene var gjort ordentligt, og at vi vidste, hvad vores festival skulle være for en festival. Festivalen skal nemlig skille sig ud og være mere end bare god musik - vi vil skabe en helt særlig festivaloplevelse, hvor mad, leg og forskellige aktiviteter er en del af programmet, forklarer hun.

Måltiderne er således inkluderet i prisen, og det samme er en overnatning på Venø Camping, hvor der også vil blive serveret morgenmad om søndagen.

- Indtil videre har vi kun lagt program for musikken om lørdagen, men vi får måske et navn på, så der også blive noget at køre hjem på søndag formiddag. Det er noget, vi stadigvæk arbejder på, forklarer Sidsel Munkebo Hansen.

Annonce

Fast sommertradition

Lige nu er hun sammen med de cirka 14 andre i gruppen bag den nye festival bare glad for at kunne få sat billetterne til salg.

Indtil 1. april kan de købes for 595 kroner via et link på foreningens hjemmeside: www.venoefestival.dk

- Det føles fantastisk godt at være nået så langt, siger Sidsel Munkebo Hansen og fortæller, at det næste skridt i planlægningen blandt andet kommer til at gå ud på at finde lokale sponsorer og foreninger, der vil bidrage til festivalen og frivillige, der vil hjælpe til, når den løber af stablen i i weekenden den 20.-21. juli.

- Vi har helt bevidst satset på, at det kommer til at ske midt i sommerferien. Der sker jo en masse i Struer Kommune i løbet af foråret og en masse i både august og september - men stort set ingenting i juli, konstaterer hun med en klar målsætning om at gøre den nye Venø Festival til en begivenhed for hele familien.

Perfekt for dem, der måske er på besøg hos bedsteforældrene i Struer for at være sammen med dem i sommerferien, og for alle andre, som vil gøre et weekendophold i godt selskab på Venø til en fast sommertradition.

Ud over koncerten med Niels Skousen har den nye Venø Festival fået navne som Dissing & Las, Mellemblond, Kom Vi Løber og Lost & Found (DJ) med på lørdagens program.

Venø Festival

Tanken om at etablere en ny sommerfestival på Venø opstod blandt venner, som var samlet i et rækkehus på Hunsballevej i Struer i 2018.

Nu er planerne helt konkrete. Billetterne til festivalen, som bliver afviklet 20.-21. juli er sat til salg, og målet er at få tilrettelagt en børnefamilievenlig weekendfestival med overnatning i telt eller på campingpladsen, der kan blive dit og din families og venners åndehul midt i sommerferien.

Foreningen bag Venø Festival er en frivillig, almennyttig forening. Arrangørgruppen består af bestyrelsen samt nogle ekstra frivillige - op til, under og efter festivalen vil der så blive brug for mange flere frivillige, for at det kan lykkes.

Al overskud fra festivalen doneres til lokal kulturel udvikling.

Bestyrelsen består af følgende medlemmer: Sidsel Munkebo Hansen (formand), Louise Kibsgaard Pedersen (næstformand), Lise Nygaard Arre (kasserer), Amanda Appel, Inge Dehnfeld Mortensen og Peter Petersen.

Det foreløbige program byder blandt andet på koncerter med navne som Niels Skousen, Dissing & Las, Mellemblond, Kom Vi Løber og Lost & Found (DJ)

Kilde: www.venoefestival.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Slidt vejstrækning får nyt liv

Annonce