Annonce
Navne

En kendt mand på egnen er sovet ind: Daniel Kristensen blev 90 år

Daniel Kristensen - her set til sin 90 års fødselsdag 9. juli i år - er stille sovet ind. Privatfoto
Daniel Kristensen mistede sin kone i 2010 og savnede hende hver eneste dag resten af livet, betroede han sine børn kort før sin død.

Mindeord: På vegne af familien har datter Anni Kristensen her skrevet en nekrolog over sin far Daniel Kristensen:

Daniel Kristensen fra Sevel er stille sovet ind, 90 år gammel.

Han var en særdeles kendt mand på egnen, både fordi han hele sit liv var engageret i lokalsamfundets liv, og især fordi han i mange år var redaktør på Vinderup Avis og Stoholm Avis, indtil han gik på pension. Utallige er de gymnastikopvisninger, byfester, indvielser og ikke mindst mennesker, han har besøgt, fotograferet og skrevet om.

Annonce

Daniel var født og opvokset i Sevel. Da han for 65 år siden blev gift med sit livs store kærlighed, Inga Hedegaard, overtog de hans forældres gård, Østergård på Nautrupvej. Her fik de seks børn, Lisbeth, Jørgen, Bente, Anni, Lene og Ole, og da Daniels mor døde, fandt han og Inga som den naturligste ting også plads til, at hans far kunne flytte tilbage og bo hos dem i 14 år indtil sin død.

Daniel var glad for livet som landmand, for selvstændigheden og pasningen af dyrene, men indimellem også lidt misundelig på dem, der ikke skulle arbejde både morgen og aften 365 dage om året. Ikke mindst fordi han havde så mange andre interesser og gøremål, han gerne ville have tid til.

Udover landbruget og familien var han blandt andet engageret i KFUM-spejderne, i skolenævnet i Sevel, bestyrelsen på Vinderup Realskole og i amatørteater, blandt andet drog han med nogle venner rundt og underholdt på vestjysk dialekt på for eksempel plejehjem.

Samtidig var han meddeler til skiftevis Skive Folkeblad og Holstebro Dagblad, hvilket indebar, at han leverede navnenyheder og foreningsomtaler til avisen fra Sevel. Han var oprigtigt nysgerrig på sine medmennesker, og også når han kom længere væk hjemmefra, lykkedes det ham som regel at finde fælles berøringspunkter til Sevel eller til nogen, han kendte.

Som 54-årig gjorde han sin hobby til sin levevej, da han blev ansat som redaktør for Vinderup Avis og Stoholm Avis og holdt op med at drive landbrug. Han elskede det udadvendte liv som fotograferende og skrivende redaktør, og selv om han ofte stadig arbejdede aftener og weekender, blev der nu også tid til ferier m.m. Da han senere gik på pension, genoptog han tjansen som meddeler for Skive Folkeblad, som han forsynede med navnenyheder helt til det sidste.

I 2008 flyttede Daniel og Inga til Kirkebakken i Sevel, hvor især Daniel hurtigt dannede nye venskaber og fandt et værdifuldt fællesskab med både nye naboer og gamle venner. Inga led på dette tidspunkt af Parkinson og begyndende demens og flyttede efter et år ind på Sevel Alderdomshjem, hvor hun døde i 2010. Daniel savnede hende hver eneste dag resten af livet, betroede han sine børn kort før sin død.

Også i sit pensionistliv havde Daniel gang i mange aktiviteter, blandt andet lokalhistorie, lokalradio, ældregymnastik, kirkeliv og i Alderdomshjemmets vennekreds. Sammen med en ven skrev og udgav han desuden en bog om Sevel Kirke.

Samtidig var der en voksende flok af børnebørn og oldebørn at holde styr på. Desværre boede de alle langt væk fra Sevel, men ved fødselsdage og ikke mindst den årlige familieweekend glædede han sig over sin store familie og især børnene.

Et dårligt hjerte sendte ham gennem flere operationer, og til sidst var det slidt op. Han nåede at fejre sin 90 års fødselsdag i juli med børn og svigerbørn og besøg af flere venner og naboer. Det blev en god dag, og så gjorde det ikke noget, at det krævede en del hvil på sofaen undervejs.

Selv om han stadig var åndsfrisk, kunne kroppen til sidst ikke mere, og efter et par ugers indlæggelse nåede han lige at blive overflyttet til Sevel Alderdomshjem, før han sov stille ind torsdag d. 26. august.

Han begraves fra Sevel Kirke onsdag den 1. september klokken 13.

Annonce
Sport For abonnenter

Karakterbogen: Damgaard stjal rampelyset på Brammings store aften

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Videoanalyse og liveblog: TTH indkasserede nederlag i Brammings rekordkamp

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Holstebro

Hvis nye barselsregler giver flere børn i institutionerne, så  må vi bare håndtere det

Struer

Borgmesterens sidste budgetaftale: Enigt byråd vil løfte tagene

Erhverv

Lyd fra Lydens By skrev historie: 50.000 koncertgæster til The Minds Of 99 i Parken fik leveret vellyd af lokalt firma

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Navne

Flemming blev sendt til Grønland for at slagte lam: - Det var en gave at få sådan et tilbud fra fagforeningen

Holstebro

Han var fuld, påvirket af narko og endte på taget i Vandkraftsøen

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Erhverv

Gårdejer undrer sig: Blev bedt om at tilbagekalde grillpølser efter fire timer langt besøg

Holstebro For abonnenter

Spidskandidater: Nærmest umuligt at hente stemmer, men vælgermøder er ikke spild af tid

Kultur

Biograf gentager gallaåbning - halvandet år efter åbning: - Åbningen af Big Bio Holstebro har været mit livs mareridt

Annonce