Annonce
Navne

En rutineret kulturkvinde

Linda Stenholt Jensen. Pressefoto
Holstebro Kommunes nye kulturkonsulent er bosat ved Brande og har en lang og bred erfaring fra det midt- og vestjyske kulturliv.

Holstebro: Det er et velkendt ansigt og ikke mindst en rutineret kulturkvinde, der fra 1. september skal være kulturkonsulent i Holstebro Kommune.

Det bliver 48-årige Linda Stenholt Jensen, der i det seneste års tid har været årsvikar for projektlederen for Kulturaftalen I Midt og Vestjylland og Kultursamarbejdet I Midt og Vestjylland. Det har været et spændende år med mange gode oplevelser og udfordringer I samarbejde med kulturinstitutioner og kulturaktører I Skive, Struer, Lemvig, Holstebro, Herning, Ringkøbing-Skjern og Ikast-Brande kommuner, skriver Holstebro Kommune i en pressemeddelelse om den nye kulturkonsulent.

Nu tager Linda Stenholt Jensen skridtet videre, og hun er super glad for nu at få muligheden for at videreudvikle sit samarbejde med Holstebro Kommunes kulturliv.

- Holstebro har en lang og spændende tradition for at se kulturens kvaliteter i forhold til kommunens borgere. Det har været med til at skabe et bredt favnende og fagligt dybt forankret kulturliv, og jeg glæder mig til at tage fat på arbejdet, siger hun.

Linda Stenholt Jensen er uddannet Cand.mag. i engelsk og religion. Hun begyndte sin karriere ved Foreningen Kulturremisen i Brande, hvor hun trådte sine kulturelle barnesko i projekterne Swinging Europe og International Workshop for Billedkunstnere.

I 2011 fulgte hun med Swinging Europe til Herning og var blandt andet med til at arrangere årsmøde for foreningen ”International Association of Schools of Jazz”.

Efter en afstikker til Thisted Kommune, hvor hun var ansat som kulturkonsulent og var med i initiativgruppen bag den nye billedskole, kom hun tilbage til RemisenBrande. Her arbejdede hun med at skabe og formidle entreprenante opgaver fra blandt andet erhvervs-, kultur- og foreningsliv til grundskoler og ungdomsuddannelser i Aarhus, Ringkøbing-Skjern, Skive, Struer, Ikast-Brande og Herning.

Derefter gik turen til Holstebro.

Linda Stenholt Jensen bor med sin mand og tre børn i Uhre ved Brande.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce