Annonce
Sport

En rute der ligger godt til Fuglsang eller Asgreen

Jakob Fuglsang er ifølge Martin Mortensen, som mandag testkørte ruten, en af de store favoritter til sejren ved Le Tour Revanchen i Struer. Foto: Jeff Pachoud/Pool via REUTERS
Arrangørerne bag cykelløbet Le Tour Revanchen 2019, der køres i Struer midtby den 30. juli, har offentliggjort ruten. Og den er eksplosiv og seværdig, mener cykelrytteren Martin Mortensen, der mandag prøvekørte ruten.

Struer: I centrum af Struer finder man både en Bjerggade og en Bakkevej, men de lyder mere skræmmende, end de er - især når man som Jakob Fuglsang, Michael Mørkøv, Kasper Asgreen og Michael Valgren kommer direkte fra de franske alper.

Sandheden om cykelløbet Le Tour Revanchen 2019, der køres i Struer tirsdag den 30. juli - to dage efter afslutningen på årets Tour de France, er, at ruten bliver ret så flad. Anderledes kan det ikke være, når løbet skal køres i en del af Danmark uden ret mange højdemeter at gøre godt med.

- Vi har taget alle de bakker, der er i byen, og udnyttet dem, men det er selvfølgelig ikke det samme som rigtige bjerge, konstaterer Peter Kjeldbjerg, der er chef for Lydens By, i forbindelse med afsløringen af ruten til løbet.

Le Tour Revanchen 2019 bliver afviklet i et samarbejde med Lydens By, Struer og f Sports Group fra København og bliver det eneste løb i år på dansk jord, hvor Jakob Fuglsang deltager.

Løbets 1,8 kilometer lange rundstrækning går primært langs med Smedegade, hvor der er mål foran Folkets Hus. Ruten går også op langs Rosenvænget, over Kirkebakken, ned ad Enggade og op ad Vestergade.

Annonce
Sådan ser ruten ud, der har en længde på cirka 1,8 kilometer. Illustration: Struer Lydens By

Teknisk svær rute

Men selvom Kirkebakken ikke er nogen Mont Ventoux, kan den sagtens blive udfordrende for rytterne - især fordi de skal over den og de andre små eksplosive stigninger mange gange.

- Man skal heller ikke afskrive dem, for der er alligevel tre på en lille rundstrækning med flere teknisk svære sving, og derfor kan man godt gøre en forskel. Hvis du for eksempel kører væk med 20 meter på Kirkebakken, så er du altså ikke lige sådan at fange igen, så man skal virkelig være på mærkerne, forklarer Martin Mortensen.

Cykelrytteren fra Herning, som også har en fortid i Holstebro Cykle Club, kører for Bjarne Riis' danske UCI Continental-hold Team Waoo. Mandag eftermiddag var han inviteret til Struer for at prøvekøre ruten, og han er positivt stemt over for det cykelløb, publikum kan se frem til.

- Det bliver et gadeløb med masser af knald på, som skal køres fra spids, hvis man gør sig forhåbninger om at vinde. Man kan ikke sidde og gemme sig, siger Martin Mortensen.

Fuglen eller kometen

Le Tour Revanchen er et gratis arrangement, hvor op mod 15.000 tilskuere får muligheden for at komme helt tæt på de danske Tour-stjerner og resten af feltet i Struers gader.

I alt forventes 50-60 ryttere at stille til start til cykelløbet, der køres som et aftenløb med start klokken 19.00. Og tilskuerne kan godt gøre sig forhåbninger om en favoritsejr.

- Ruten ligger godt til fuglen (Jakob Fuglsang, red.). Han har et godt punch og er teknisk meget dygtig, takket være hans fortid som mountainbikerytter, og derfor vil han have rigtig gode kort på hånden, forklarer Martin Mortensen.

Kan Fuglsang ikke gøre arbejdet færdigt, så vil årets Tour de France-debutant Kasper Asgreen være et godt bud. Asgreen er i foråret braget ind på cykelscenen og er blandt andet blevet dansk mester på enkeltstart.

- Asgreen er jo brølstærk og har en kæmpe motor, så får han først lov til at køre, er han rigtig svært at indhente igen. Han kan også godt gå hen at vinde, siger Martin Mortensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce