Annonce
Mærkedage

En rod med strithår og sandpapir i halsen

Ud over at være en af de bedst sælgende musikere nogensinde er Rod Stewart glødende fodboldfan og støtter det skotske storhold Celtic FC. (Arkivfoto) Russell Cheyne/Reuters
Rod Stewarts hæse stemme har skabt ham en formue på mere end en milliard kroner. Og manden med det viltre hår synger videre, selv om han 10. januar fylder 75.
Annonce

75 De glitrende sorte gamacher sidder måske ikke helt, som de gjorde i 1970'erne, men det viltre strithår er så nogenlunde intakt.

Det er lysten til at optræde også for den skotsk-engelske superstjerne Rod Stewart, der 10. januar fylder 75 år.

Og publikum flokkes stadig, når kunstneren med den karakteristiske sandpapirstemme spiller på de store arenaer i fødebyen London eller i sit andet hjemland, USA.

I år har han blandt andet hele 16 koncerter på det legendariske Caesars Palace i Las Vegas, før han tager på en længere turné i Australien.

Rod Stewart blev født som Roderick David Stewart i det nordlige London under Anden Verdenskrig.

Få minutter inden fødslen bragede en tysk V2-bombe ned i en nærliggende politistation, hvor den kunne have endt en af tidernes største musikkarrierer, før den overhovedet kom i gang.

Det gjorde bomben ikke, og fra 1960'erne tog den unge Rods karriere fart.

Først som del af forskellige bandkonstellationer som eksempelvis Jeff Beck Group og rockgruppen Faces.

Og siden 1969 - for 50 år siden - som soloartist, hvor han har stået bag hits som "Maggie May", "Sailing", "Da Ya Think I'm Sexy" og "The First Cut is The Deepest".

Ud over musikken har Rod Stewart altid haft en stor passion for fodbold.

Qua sit skotske ophav på farens side er han stor fan af det skotske storhold Celtic FC, og når chancen byder sig, er han gerne at finde på lægterne på klubbens hjemmebane, Parkhead.

Han har gennem hele livet også selv spillet fodbold, og tidligere yndede han at sparke bolde ud til publikum fra scenen, når han optrådte.

Som omrejsende rockstjerne er det svært at sige, hvor Rod Stewart egentlig bor, men det meste af året tilbringer han i en kæmpe luksusvilla i Essex i det sydøstlige England.

Her bor han med sin 35 år yngre kone, den tidligere engelske model Penny Lancaster, og to af sine i alt otte børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce