Annonce
Sport

En rigtig klubmand siger farvel: - Efter et halvt år med tre arbejdskasketter er jeg nået frem til, at timerne i døgnet ikke helt slår til

Efter mange år som håndboldspiller, heraf størstedelen i barndoms- og hjerteklubben, er tiden nu inde til at prioritere hans to andre job og familien. Derfor siger Rasmus Porup lørdag farvel til hjemmepublikummet i Arena Vestjylland Forsikring. Foto: Morten Stricker
Efter 11 en halv sæson i den røde trøje stoper Rasmus Porup lørdag eftermiddag i hjerteklubben Lemvig-Thyborøn Håndbold for at hellige sig karrieren uden for halgulvet.

Lemvig: Han er en rigtig klubmand og den eneste lokale dreng i ligatruppen.

Men når lørdagens kamp mod Nordsjælland er overstået, tager 33-årige Rasmus Porup for sidste gang gåturen ned mod hjørnet, for at klappe af fanklubben 'Helvede i Vest' og sige tak for opbakningen. Efter 11 og en halv sæson i den røde trøje, med afstikkere til Skanderborg og HC Midtjylland ind imellem, er eventyret slut.

Rasmus Porup har valgt at stille håndboldskoene på hylden og i stedet fokusere på sine to andre job, som viceforstander på Lomborg Gymnastik- & Idrætsefterskole og konservativt byrådsmedlem i Lemvig Kommune.

Annonce

- Tiden er inde, og nye kapitler skal i gang. Efter et halvt år med tre arbejdskasketter er jeg nået frem til, at timerne i døgnet ikke helt slår til. Hvis jeg selv kunne bestemme, så blev jeg gerne ved med det hele, men det giver heller ikke mening for mig, hvis jeg kun kan gøre tingene halvt, fortæller Rasmus Porup.

Både job, politik og familie fortjener ifølger håndboldspilleren er blive prioriteret højere.

- Der er mange ting, der har stået i baggrunden i mange år, som jeg nu får mere tid til, siger Rasmus Porup.

Den sikre havn

Når der skal sættes et punktum for håndbolden, så kunne det ikke ske et mere passende sted end hjemme foran klubbens egne fans i Lemvig.

- Klubben har været fundamentet igennem hele min karriere, det er her jeg kommer fra og fik de første hård på brystet. Når det har været svært ude i andre klubber, så er det altid Lemvig, jeg er vendt hjem til, hjem til min sikre havn, fortæller Rasmus Porup.

- Jeg synes jo det har været sjovt at spille i den her sæson, det har måske aldrig været sjovere at spille i Lemvig-Thyborøn. Og det er jo også det, der gjorde det svært at tage beslutningen om at sige stop, forklarer Rasmus Porup. Foto: Johan Gadegaard

Derfor ved han også godt, at der venter ham en følsom eftermiddag i Arena Vestjylland Forsikring. Både under indløbet til den sidste kamp, under selve kampen og igen bagefter, når der skal tages afsked med holdkammerater, frivillige, sponsorer og alle de andre, i og omkring klubben.

- Om jeg er klar til det må vi vente og se, jeg ved det ikke selv. Det kan godt være, det bliver med en tårer i øjenkrogen, siger Rasmus Porup.

De mange gode år i den røde trøje kommer Porup til at se tilbage på med glæde og stolthed, også selv om der også har været en håndfuld nedture imellem.

- Det har været en fantastisk rejse, som har budt på uendeligt mange gode oplevelser. Oplevelser der rummer alt fra rekorder for flest nederlag i træk til sindsoprivende oprykningskampe, siger Rasmus Porup.

Annonce

Svær beslutning

Det kan godt være at Rasmus Porup lyder afklaret med beslutningen, men vejen dertil har været lang.

Ikke mindst fordi, det for tiden går rigtig godt i Lemvig-Thyborøn Håndbold. Der er ved at blive sat punktum for den bedste sæson i klubbens historie og både på, og udenfor banen bliver der skruet op for ambitionsniveauet.

- Jeg synes jo, at det har været sjovt at spille i den her sæson, det har måske aldrig været sjovere at spille i Lemvig-Thyborøn. Og det er jo også det, der gjorde det svært at tage beslutningen om at sige stop, forklarer Rasmus Porup.

Klubben har været fundamentet igennem hele min karriere, det er her jeg kommer fra og fik de første hård på brystet. Når det har været svært ude i andre klubber, så er det altid Lemvig jeg er vendt hjem til, hjem til min sikre havn.

Rasmus Porup.
Annonce
Navne For abonnenter

Til Minde Om: Næste gang du besøger hallen i Mejdal, bør du kende historien om Elmer Andersen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Vi har for mange fjumreår, siger politikerne: Sådan gjorde vi, fortæller fire personer fra erhvervs- og kulturlivet

Holstebro For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Lemvig

Midlertidige standpladser, ja tak: Jo flere forskellige tilbud, der er, jo flere mennesker kommer der

Holstebro

Har du nogensinde stjålet? Maria har nuppet venindens Barbie-kjole og Karina har taget forældrenes smøger - men stjæler man også tørfisk?

For abonnenter

Hans Kristian bor 350 meter fra støjende kampflys landingsbane: Nu sagsøger han og over 200 andre naboer den norske stat - et hav af danske erstatningssager kan også være på vej

Sport For abonnenter

Kender du Sisstiss? Det gør 24.700 på Instagram, og de elsker ærligheden, vejledningen og energien

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Man kan sagtens være ambitiøs og resultatorienteret, selv om man står som yngste ufaglærte ved et samlebånd - og man kan have gennemført fine uddannelser og stadig være blottet for evner

For abonnenter

Populær malerproducent har fordoblet salget på tre år og slår rekord i regnskabet: Sådan har de tacklet prisstigningerne

Holstebro

Varehus har ligget samme sted i over 30 år, men åbner snart i nyt område: - Vi havde nogle forhold, som ikke var optimale

For abonnenter

Sommer på vej! Derfor bliver Vestkysten igen den store vinder

Alarm 112

21-årig motorcyklist død efter soloulykke uden for Skive

Sport For abonnenter

Regnskabet er gjort op efter en sæson, som slet ikke har levet op til forventningerne: Stregspillerne ligger i bunden af karakterlisten

Navne

Finn Orvad: Jeg ville gerne være bedre til ikke at lade mig gå på af konflikter

Annonce