Annonce
Struer

En plæne af plast

Fodboldklubberne i Struer Kommune har længe haft et ønske om at få etableret en kunstgræsbane som den, de her får indviet i en boldklub i Ullerslev på Fyn. Arkivfoto: Mogens Rasmussen

Struer Kommune støtter planerne om at få etableret en kunstgræsbane ved Energi Park Struer med yderligere 150.000 kroner, så der kan skaffes penge til at få projektet realiseret

Annonce

Struer: Fodboldklubberne i Struer Kommune har fået et bidrag på 150.000 kroner fra byrådet for at kunne komme videre med en plan om at få etableret en kunstgræsbane ved Energi Park Struer.

Det skete på det sidste byrådsmøde inden sommerferien, og pengene skal gå til en professionel fundraiser, som skal være med til at sikre økonomien i projektet, som allerede har fået tilsagn om et bidrag fra Struer Kommune på to millioner kroner.

Dette skete allerede i forbindelse med budgetforhandlingerne i 2017, men det viser sig så, at en kunstgræsbane kommer til at koste mindst det dobbelte.

SF gik som de eneste imod indstillingen om at bevilge fodboldklubberne de 150.000 kroner til det videre arbejde med at få økonomien til at hænge sammen.

- Vi var med i budgetforliget og var med til at beslutte, at fodboldklubberne skulle have de to millioner kroner til en kunstgræsbane, men vi er blevet klogere, sagde Grethe Hestbech (SF) og henviste både til nye oplysninger om, hvordan den omgivende natur bliver forurenet med mikroplast fra de eksisterende kunststofbaner og til økonomien i hele projektet.

Kjeld Graversgård fra Det Konservative Folkeparti kunne ikke forholde sig til oplysningerne om, hvordan de store mængder af mikroplast fra kunstgræsbanerne forsvinder ud i miljøet.

Men han stillede spørgsmålstegn ved økonomien og gjorde opmærksom på, at han ikke kunne støtte projektet, hvis det indebærer, at Struer Kommune kommer til at betale de cirka 430.000 kroner om året, det koster at holde en kunstgræsbane vedlige.

Det kunne da være fantastisk, hvis vi blev de første i landet, der fik en tilsvarende bane anlagt her i Struer.

John Christoffersen, gruppeformand for den socialdemokratiske byrådsgruppe, Struer Kommune
Annonce

Fem ton mikroplast per bane

En diskussion, der må vente.

Akkurat som spørgsmålet om, hvordan klubberne skal håndtere de store mængder af granulat, der bliver brugt for at gøre en kunstgræsbane brugbar, når det gradvist forsvinder fra banerne og lander som mikroplast i naturen.

Da byrådet bevilgede de 150.000 kroner til det videre arbejde med at få anlagt en kunstgræsbane i Struer Kommune, bemærkede formanden for kultur- og fritidsudvalget, Lars Møller Pedersen (S), at der var kommet tal frem, som viser, at der hvert år forsvinder 1500 tons mikroplast fra de eksisterende kunstgræsbaner i Danmark.

Fem tons per bane og Lars Møller Pedersen har efterfølgende forsikret, at det er noget, han tager alvorligt, og at de nye oplysninger skal indgå i den samlede vurdering, når fodboldklubberne nu arbejder videre med at få etableret en kunstgræsbane i Struer.

- Det er noget, vi må tage stilling til. Vi har jo også som lokalpolitikere et ansvar for at værne om miljøet, siger han.

Annonce

Op til klubberne

Gruppeformanden for den socialdemokratiske byrådsgruppe, John Christoffersen (S), håber, at det kan lade sig gøre at få etableret en kunstgræsbane helt uden brug af granulat fra gamle bildæk - og gerne helt uden granulat.

I Norge er den første kunstgræsbane helt uden brug af granulat således lige blevet anlagt og taget i brug af spillerne i en klub i Frederikstad Kommune.

- Det kunne da være fantastisk, hvis vi blev de første i landet, der fik en tilsvarende bane anlagt her i Struer, mener John Christoffersen.

Fodboldklubberne i Struer Kommune skal nu finde ud af, hvad de selv har af ønsker.

Efter at have fået en bevilling fra byrådet på 150.000 kroner til det videre arbejde har formanden for Struer Boldklub, Carsten Lund, indkaldt alle de øvrige fodboldklubber i Struer Kommune til et møde.

Det var imidlertid ikke alle, der var med. Nogle måtte melde afbud, og Carsten Lund ønsker derfor ikke at udtale sig om, hvad der skete på mødet.

- Jeg kan kun sige, at det var et godt møde, og at vi har mange gode ideer, som vi nu skal have afstemt ude i de enkelte klubber, inden vi kan udtale os, siger han efter mødet, som blev afholdt i mandags.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Mink-aflivninger er gået i gang: Ny farm under mistanke

Holstebro

Covid-19: Den sidste byskole sender nu også en hel årgang hjem

Annonce