112

En person er stadig ikke kommet hjem efter gylleulykke

Ulykken skete på en gård ved Sir, nord for Holstebro. De involverede indåndede farlig svovlbrinte fra gyllen. Foto: Morten Stricker
Fire familiemedlemmer indåndede alle farlige gasser, og én person er stadig indlagt. Gården har desuden fået to strakspåbud.

Holstebro: Hvad der i første omgang kunne se ud til at have fået en lykkelig udgang, ser fortsat alvorlig ud for én af de involverede - mere end to uger efter en arbejdsulykke på en gård ved Sir.

Fredag den 8. marts drattede en gårdejer om i et bassin under gulvet på sin gård. Han var formentlig ved at omrøre gylle, som derved har frigivet farlige gasser. Tililende familiemedlemmer, gårdejerens kone og hans forældre, forsøgte en efter en at redde gårdejeren op, men de besvimede selv, indtil det for én lykkedes at tilkalde hjælp.

De fire personer blev indlagt på sygehuset, hvor der dagen efter blev meldt om bedring. Den ene person modtog dog fortsat behandling på Skejby Sygehus, lød det dengang, og alvorligheden af ulykken understreges nu af, at én person fortsat ikke er kommet hjem fra sygehuset.

- Jeg kan sige, at tre personer er udskrevet, og den fjerde er stadig indlagt. Derudover har vi intet yderligere, oplyser politikommissær ved Midt- og Vestjyllands Politi, Lilian Jensen.

Strakspåbud

Svinebedriften har desuden fået to strakspåbud af Arbejdstilsynet.

Det viser en aktindsigt, som Maskinbladet har fået.

Arbejdstilsynet har nu set på sagen og ifølge Maskinbladet har det udløst to strakspåbud - herunder at sikre de ansatte mod indånding af svovlbrinte under arbejdet.

Arbejdstilsynet har således vurderet, at arbejdet med tømning af gylle fra gyllekanal ikke foregik sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt, "og at der under arbejdet med gyllen blev frigivet svovlbrinte, som bevirkede, at personer på arbejdsstedet blev udsat for en sundhedsskadelig påvirkning af gasserne," skriver Maskinbladet på baggrund af aktindsigten.

Af aktindsigten fremgår det også, at Arbejdstilsynet har givet strakspåbud om, at virksomheden påbydes at sikre, at arbejdet ved åbne spaltehuller til gyllekanal kan foregå uden risiko for, at man falder i gyllekanalen.

”Det er tilsynets vurdering, at området med åbne spaltehuller ikke var sikret mod nedstyrtning til gyllekanaler,” hedder det i påbuddet.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Ulfborg/Vemb

Medlemmerne flygtede efter sag om grusvej: Nu ser det lysere ud for MC-klubben

Fodbold For abonnenter

Sådan skal HB forlænge det forrygende forår

Struer For abonnenter

SE VIDEO: Heines helt store eventyr - der stod danger på GPS'en

Struer

Klar til første spadestik til kunstgræsbane

Holstebro

Brugs udsat for røveri: Blev truet med 'pistol'

Holstebro For abonnenter

Historisk feriehus til salg: Fabrikant Færchs fristed skal have nye ejere

112

Brød ind i friluftsbadet og stak af med pengene

Annonce