Annonce
Alarm 112

En mand er kørt til hospitalet efter knivstikkeri

Mand blev fredag stukket ned i Næstved og ligger nu på operationsbordet. Gerningsmand er ikke anholdt.

En mand blev sent fredag eftermiddag stukket ned i Næstved. Han bliver fredag aften opereret på Slagelse Sygehus.

Annonce

Politiet jagter nu gerningsmanden, oplyser vagtchef Henrik Karlsen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Gerningsmanden ringede selv til politiet efter episoden.

- Vi mangler stadig gerningsmanden. Vi ved hvem, han er. Det er bare et spørgsmål om at få ham anholdt. Vi har snakket med ham, og han ville henvende sig her, men det har han så ikke gjort endnu, siger Henrik Karlsen.

- Det kan være vi træffer ham om fem minutter. Det kan også være, han kommer her forbi i morgen, siger han.

Manden, som politiet leder efter, har en relation til offeret, oplyser vagtchefen.

Han vil ikke sige mere om gerningsmanden, og om han er tidligere kendt af politiet.

Episoden skete ved Birkehegnet i den sydlige del af byen. Politiet modtog anmeldelsen klokken 15.50, og et område ved flere boligblokke ved Birkehegnet var afspærret, mens patruljer undersøgte stedet.

Afspærringen er nu fjernet.

/ritzau/

Den citerede artikel ved TV2 Øst
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Øjenåbner: Håndtryk var så vigtigt

Landet over er kommunerne ved at gennemføre de Grundlovsceremonier, man nu skal, for at udlændinge kan blive danske statsborgere. En del af ceremonien er det meget omtalte håndtryk, som har fyldt rigtigt meget. Ikke mindst det jo synliggør, at nogle gerne vil være danskere, men de alligevel ikke er så meget danske, at de vil give håndtryk til en person af det modsatte køn. Undertegnede har derfor hidtil opfattet denne ceremoni som noget symbol-politik, som vi egentlig godt kunne være foruden, da det kun er med til at tydeliggøre de kulturelle og religiøse forskelle, der også er i vort eget samfund. Det var så derfor noget af en øjenåbner at være med til den første Grundlovceremoni på rådhuset i Lemvig, hvor en ukrainsk statsborger ville være dansker efter 16 år i et land, som han vil bo i resten af sine dage og gerne vil være en rigtig del af. Der blev givet håndtryk. Et fast et af slagsen. Og under den efterfølgende hyggesnak med et glas mellem de officielle deltagere og ukraineren og hans fraskilte hustru, så lagde de to ukrainere megen vægt på, at det var en stor oplevelse for dem at være med til denne ceremoni, og ikke mindst håndtrykket var vigtigt for dem. - Det gør, at vi føler, vi bliver personligt modtaget i Danmark, og vi ikke blot får et stykke upersonligt papir. Det her gør, at vi føler os rigtigt velkomne. Det var så noget helt andet end det skriveri, der hidtil har været om det håndtryk. Det blev altså opfattet som noget rigtigt godt og var et vigtigt symbol. Ikke på forskelle, men på ligeværdighed og en velkomst. Og hvorfor blev den fraskilte hustru så ikke også dansker, selv om hun talte stort set perfekt dansk? Hun havde holdninger til blandt andet de goder, det danske demokrati giver. Hun kunne udtrykke, at demokrati er så naturligt for danskerne, at mange slet ikke opfatter, at det er noget, man skal kæmpe for andre steder i verden - også i hendes hjemland. Ændring af regler har gjort, at da hun var under uddannelse for at være en del af det danske samfund, kunne hun ikke leve op til kravene om fuldtidsarbejde i en ubrudt årrække. Så nu må hun vente i mindst tre år yderligere, før hun kan blive dansker. Regler er somme tider for firkantede.

Holstebro

Unge bakker op om Bronxparty

Annonce