Annonce
Sport

En ny dreng i klassen har set dagens lys - og han har allerede vokseværk

Bokseklubben Sct. Jørgen har slået sig sammen med naboerne fra Skive om at holde det årlige boksestævne VBC Hancook. Den første udgave bliver i weekenden holdt på Brårup Skole i Skive. Foto: Johan Gadegaard
Bokseklubben Sct. Jørgen opgav efter 31 år at stå bag Vestjysk Box Cup og slog i stedet pjaltene sammen med BK Limfjorden fra Skive om et nyt, fælles boksestævne. Og weekendens debut har indtil videre kun bekræftet parterne i, at det var det rigtige at gøre.

Skive: Da Bokseklubben Sct. Jørgen i december sidste år pakkede ned efter den 31. udgave af Vestjysk Box Cup, sagde man farvel til en institution i nordvestjysk boksning.

Vestjysk Box Cup eksisterer nemlig ikke mere. Droppet af bokseklubben fra Holstebro, der på næstformand Kasper Hangaards initiativ i stedet slog sig sammen med naboerne fra BK Limfjorden i Skive, der også stod med deres eget årlige boksestævne. Med målet om at man sammen kunne skabe et bedre, større og på alle måder mere attraktivt arrangement, end man kunne hver for sig.

Det nye barn fik navnet Hancock VBC, og fik lørdag morgen sin debut, da de første boksere gik i ringen på Brårup skole i Skive, der huser den første udgave af stævnet, der hvert andet år skal holdes i Skive og hvert andet år i Holstebro.

- Der har været masser af vilje fra begge klubbers side om at få det her sat op, og vi har fået en rigtig god start. Bare det at kunne stå her og se at vi har kampe i gang på to bokseringe viser, at vi allerede har opnået mere, end vi kunne hver for sig, siger formand Jens Ole Hangaard, der i sin tid selv var manden, der startede traditionen med det nu lukkede Vestjysk Box Cup.

Annonce

Vi havde faktisk også fået tilmeldinger fra en klub i Gambia, men der gik så noget økonomi i vejen, så de alligevel ikke kunne få det til at hænge sammen med at komme herop.

Kasper Hangaard, næstformand i Bokseklubben Sct. Jørgen.

Lovende debut

Og spørger man arrangørerne selv, er der da også grund til at glæde sig over det nye, fælles, format. Alene på en ting som deltagerantallet, er Hancock VBC allerede en væsentlig opgradering i forhold til de to forgængere, der hver især trak omkring 100 deltagere.

- Vi har 196 tilmeldte boksere, og det kan vi ikke klage over den første gang. Det er en rigtig god start og jeg er sikker på, at vi kommer til at vokse til næste år, fortæller Kasper Hangaard.

I 2018 var første gang i Vestjysk Box Cups historie, hvor ikke en eneste udlænding havde tilmeldt sig. Derfor har et andet mål med det nye stævne også været, at man med den større volumen igen ville kunne trække udlændinge til.

De udenlandske boksere er med til at give lidt ekstra kolorit, ikke mindst fordi der er tale om modstandere, man ikke ellers støder på rundt omkring til danske boksestævner. Også det projekt ser allerede lovende ud i debutåret, hvor der er klubber med fra både Holland, Belgien og Sverige.

- Vi havde faktisk også fået tilmeldinger fra en klub i Gambia, men der gik så noget økonomi i vejen, så de alligevel ikke kunne få det til at hænge sammen med at komme herop, fortæller Kasper Hangaard.

Bedre økonomi

Når ildsjælene i de to klubber, både før, under og efter Hancock VBC bruger en masse timer på at arrangerer boksestævnet, er der to altoverskyggende årsager.

En god oplevelse for klubbens egne boksere og en mulighed for at tjene nogle penge, man kan bruge på klubberne og dets medlemmer. I år forventer Bokseklubben Sct. Jørgen og BK Limfjorden at omsætte omkring 350.000 kroner på stævnet, og når alle regninger er blevet betalt, skulle der gerne være lidt tilbage.

- Vi håber jo at lave et overskud, som vi kan bruge ude i vores klubber, siger Kasper Hangaard.

Og det er et mål, som bliver nemmere at nå med et stort stævne som Hancock VBC.

- Om der er 100 deltagere eller 600 boksere gør ikke rigtig nogen forskel i forhold til nogle af de faste udgifter. Ringen, lokalerne og lægen skal vi betale for, uanset hvor mange vi er, så rent økonomisk er det bedre med et større stævne, fordi der er flere indtægter til at dække udgifterne, forklarer næstformanden.

Der blev slået igennem i duellerne i de to bokseringe, hvor der alene lørdag skulle afvikles 71 kampe. Foto: Johan Gadegaard

Næste år til Holstebro

Hos BK Limfjorden er man lige så positive over weekendens debut på det nye, fælles boksestævne.

- Vi er allerede blevet bekræftet i, at det var det helt rigtige at gå sammen, og det er også den besked vi får fra de klubber, der er kommet. De siger alle sammen, at det er så fedt at vi er gået sammen om at skabe det her, fortæller Allan Nielsen, der er formand i BK Limfjorden.

Når anden udgave af Hancock VBC skal holdes i november 2020, bliver det så i Holstebro, der skal bokses, med Bokseklubben Sct. Jørgen som den primære vært. En opgave, man allerede glæder sig til.

- Lige nu glæder jeg mig mest til mandag, for så er vi færdige og jeg kan få lidt søvn og slappe lidt af igen. Men derfra kommer jeg også til at glæde mig til at kunne tage det vi har opbygget i år med os hjem til Holstebro og vise frem, siger Kasper Hangaard.

Alle bokserne blev tilset af stævnes medicinske stab inden de fik lov til at gå i ringen. Foto: Johan Gadegaard
Nogle gange køler man bare bedst af med et håndklæde over hovedet. Foto: Johan Gadegaard
Opvarmningen foregik for manges vedkommende rundt omkring i skolens gange, det var her der var plads. Foto: Johan Gadegaard
De fleste boksere er under stævnet indkvarteret i skolens klasseværelser. Foto: Johan Gadegaard
Forældre og trænere på sidelinjen lever sig selvfølgelig også med i kampene. Nogle mere end andre. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce