Annonce
Struer

En million kroner til grøn lystfiskerturisme

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har støttet projektet om bæredygtigt lystfiskeri efter havørreder uden for turismens højsæson. Projektet, der har flere lokale deltagere, har fået en million korner til det videre arbejde. Foto: André Thorup
Limfjordsrådet får støtte for potentialet i plan om at udvikle turisme med fiskestang uden for den normale højsæson
Annonce

Struer: Limjordens blå vand har fået en million kroner fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse som en bevilling til et projekt, der skal styrke bæredygtigt lystfiskeri. Det skal ske ved at tiltrække turister uden for sommersæsonen.

Pengene er givet til Limfjordsrådet, og projektet går på tværs af 10 kommuner og fire destinationsselskaber. Fiskeriet efter havørreder er bedst i skulder-sæsonerne, hvor turismeaktørerne mangler gæster.


Virksomhederne kender deres nærområde bedst.

Simon Kollerup (S), erhvervsminister


Et erhvervsnetværk på tværs af de mange kommuner er klar til at arbejde målrettet for at tiltrække lokale og tilrejsende lystfiskere. Grøn omstilling er et hovedfokus, så væksten i turismen sker bæredygtigt i forhold til de lokale ressourcer.

Annonce

Potentiale til vækst

Limfjordens vilde havørredbestand er så unik, at fjorden på sigt kan blive en af Danmarks bedste lystfiskerdestinationer. Også i Struer Kommune - blandt andet på Venø - deltager virksomheder i et netværk hvor deltagerne certificeres. Det gør de for at sikre de gæstende lystfiskere kvalificeret hjælp. Med i netværket er blandt andet  overnatningssteder, grejbutikker, lokale guider og båd/kajakudlejere.

- Vores landdistrikter og øer er fyldt med virksomheder og ildsjæle med gode og innovative ideer. Det er godt, at Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse støtter projekter på tværs af landet, som har potentiale til at skabe vækst og arbejdspladser. Virksomhederne kender deres nærområde bedst. Med deres lokalkendskab og vores støtte kan vi i fællesskab udvikle det lokale erhvervsliv, så vi skaber en bedre balance mellem land og by, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Struer

Forbløffende balance på regnskabet

Annonce