Annonce
Holstebro

En mand luskede rundt med et kamera i Leifs skov: Det svarer til at jeg slikker sol på din græsplæne

Leif Filsø har flere gange taget folk i at vandre rundt imellem træerne i hans private skov og i at lyse med projektører ud på markerne og ind i skoven midt om natten. Foto: Morten Stricker

Det største problem i Danmark er ikke ulven, men de folk, der forsøger at få et glimt af den, mener skovejer Leif Filsø, der er generet af de mange ulveturister, der ikke overholder reglerne for færdsel i naturen.

Ulvezonen: Det er en helt almindelig dag, og Leif Filsøs kone har i anledning af solskinsvejret besluttet sig for at ride en tur i den skov, der hører til deres ejendom. Hun sidder højt på hesteryggen i sine egne tanker på vej ned af skovstien, da en mand pludselig vælter ud mellem træerne foran hende. Om halsen bærer han et kamera med en enorm linse.

Leif Filsø og hans kone bor i Råsted ved Holstebro. Et sted, der indtil for et års tid siden, var ganske uinteressant for de fleste. Men sidste sommer skete der noget, der gav området karakter af en kraftig magnet, der tiltrækker nysgerrige fra nær og fjern. Her blev det nemlig dokumenteret, at et kuld ulvehvalpe var født, og at ulven derfor med al sandsynlighed havde slået sig permanent ned i området. Leif Filsø bor nu i den såkaldte ulvezone, der er et cirka 330 kvadratkilometer stort område omkring Ulfborg og Holstebro.

- Der er langt mere aktivitet, og flere mennesker bevæger sig rundt, efter ulven er kommet, siger Leif Filsø.

Leif Filsø har flere gange taget folk i at vandre rundt imellem træerne i hans private skov og i at lyse med projektører ud på markerne og ind i skoven midt om natten. Foto: Morten Stricker

Vis hensyn

Egentlig glæder det ham, at ulven vækker folks interesse for naturen, men glæden ikke ubetinget. Alt for mange overholder ifølge Leif Filsø nemlig ikke reglerne, når de tager på ulveudflugt. I private skove er det eksempelvis kun tilladt at færdes på veje og stier, og derfor irriterer det ham, når en mand lusker rundt imellem træerne i hans private skov med en stor linse om halsen.

- Vi bor her, fordi vi ønsker fred og ro. I øvrigt kan det skabe en farlig situation, hvor min kone kunne være blevet smidt af hesten, siger Leif Filsø, der også flere gange har oplevet, at folk kører rundt i biler om natten og lyser med projektører ned over hans marker og ind i skoven.

- Man skal vise hensyn i private skove. Jeg plejer at sige, at jeg har en lidt større have, end dem der bor i byen, men den er stadig min. Det svarer til, at jeg går ind i din have og plukker roser og slikker sol på din græsplæne, siger Leif Filsø.

Han kan godt forstå, at mange bliver draget af ulven, men som jæger mener han, at dyrene fortjener fred - ikke mindst om natten.

- Det største problem med ulven i Danmark er ikke ulven, men de folk, der render i røven af den, og tror, de kan få et billede, siger Leif Filsø.

Annonce
Kultur For abonnenter

Nostalgifestivalen møder kritik: Holder I det skjult, at ingen af hovednavnene kommer?

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Nybyggere i klemme: Erhvervsfolk strides om retten til jordstykke og millionfortjeneste

Leder For abonnenter

Lemvig Kommune kunne lære noget af Holstebro

Holstebro

Corona: Smitten har igen fået fat i Holstebro

Struer

Lækkerbisken til cykelfans: Mark Cavendish åbner ballet i Struer

Struer For abonnenter

Banken forlanger sikkerhed for, at politikere fra byrådet holder sig fri af både hvidvask og terrorisme

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Holstebro

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Erhverv

Borbjerg-købmand tager konkurrencen op: Udvider for 2,5 millioner kroner

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Kultur

Hovednavnet afsløret til Run to the Beat

Leder For abonnenter

Dødsulykken på Idomlundvej: De lukkede døre i retten er et problem

Struer

Rådgivning for fædre åbner igen

Annonce