Annonce
Holstebro

En lykkelig afslutning: Clara blev døbt i danmarkshistoriens måske mest efterlyste dåbskjole

Dåbskjolen kom alligevel i aktion for ottende gang. I lørdags blev Clara Josefine Koldsø Mortensen døbt i den meget omtalte dåbskjole. Foto: Chanett Koldsø
Var det ikke bare en ubetydelig dåbskjole, som familien Koldsø ledte efter - og til sidst fandt? For familien er kjolen et stykke historie, og i lørdags blev Clara føjet til.

Holstebro: Om ikke andet, så bliver det en god historie, lille Clara en dag både vil høre og kunne læse om.

Om dengang hun blev døbt i danmarkshistoriens måske mest efterlyste dåbskjole...

Til den tid ville hun måske også le af, at man brugte Facebook til at efterlyse kjolen, men det var, hvad hendes mormor Lilian gjorde i afmagt, da dåbskjolen skulle gøres klar til barnebarnet. For væk var kjolen.

Annonce

Lilian Koldsø havde ellers ledt overalt, selv steder hun vidste, at den ikke var.

Eftersøgningen fortsatte i genbrugsbutikker, fordi hun mistænkte kjolen for at være blevet puttet i en pose til genbrug ved en fejl. Hun satte sedler op, besøgte genbrugspladser og ledte derhjemme.

Imens hjalp danskerne til. Facebook-opslaget blev delt flere end 13.000 gange.

Var det så noget at gøre en stor sag ud af - på Facebook og siden her i avisen?

Det var jo "bare" en dåbskjole, men for Koldsø-familien var den langt mere end det. Den var brugt gennem generationer, Lilian havde passet på den i 45 år, og på den var navnene af dem, der havde brugt den, indbroderet.

Uret tikkede, for den 10. april skulle det ottende barn bruge kjolen.

Da håbet syntes ude, kom Lilian Koldsø pludselig i tanke om, at det eneste sted, hun ikke havde ledt, var i en rejsekuffert. Hun brugte aldrig kufferten, men kom så i tanke om, at den havde været udlånt, og minsandten: Kjolen, der havde været lagt frem til klargøring, måtte være blevet puttet i rejsekufferten.

Lilian var flov, men følte alligevel, at hun måtte erkende, hvordan kjolen var fundet - og reaktionerne på de sociale medier bestod kun af opbakning og glæde over den lykkelige afslutning, trods alt.

Punktummet blev sat i lørdag. Her blev Clara Josefine Koldsø Mortensen døbt i familiens dåbskjole. Dagen var både travl og skøn, forklarer hendes mor Chanett.

Clara aner endnu ikke, at hun har brugt en dåbskjole, der er syet af hendes tipoldemor, og kortvarigt var væk op til hendes dåb den 10. april. Foto: Chanett Koldsø
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce