Annonce
Sport

En lettet anfører: Momentum og mellemrunde rimer på hinanden

Denmark's Stine Jorgensen reacts during the group match between France and Denmark at the Women's Handball World Championship in Kumamoto on December 6, 2019. (Photo by CHARLY TRIBALLEAU / AFP)
Stine Jørgensen var kolossalt lettet efter sejren over Frankrig. Hun ser fine tendenser i det danske spil, og det skal selvfølgelig tages med videre i VM-turneringen, hvor det nu kan gå hen at blive rigtig sjovt.

JAPAN - KUMAMOTO: Smilet sagde det hele.

Enorm glæde og lettelse i lårfede stråler.

- Det er rigtigt. Jeg står med den vildeste følelse, sagde anfører Stine Jørgensen efter den helt igennem hæsblæsende afslutning på kampen mod Frankrig.

Hun spillede stort, og hun fik en nøglerolle. Danskerne førte 19-18 med 13 sekunder tilbage, da Anne Mette Hansen blev nedlagt, og der blev dømt straffekast.

Det skulle træfsikre Jørgensen selvfølgelig skyde. Hun var naturligvis udmærket godt klar over, at Danmark ville vinde og komme videre til mellemrunde, hvis hun vel at mærke scorede. Brændte hun, fik de franske kvinder chancen for at udligne, og så ville Danmark ryge ud.

- Jeg vidste, at jeg skulle sætte den mellem benene på hende. Det er en chance at tage, men jeg havde bestemt mig på forhånd. Heldigvis gik den ind. Det er vildt. Det er for vildt.

- Jeg tror faktisk slet ikke, at jeg tænkte ret meget lige i situationen. Jo, det gjorde jeg måske alligevel. Det var noget med, at den bold bare skulle ind.

Annonce

Kampen i tal

Danmark - Frankrig 20-18 (9-7)

Stillinger undervejs

3-2, 6-5, 7-7, 14-11, 16-12, 17-16

Mål, Danmark: Stine Jørgensen 7 (4), Anne Mette Hansen 5, Trine Østergaard 3, Lærke Nolsøe 3, Louise Burgaard 1, Mie Højlund 1.

Topscorer, Frankrig: Alexandra Lacrabere 6 (6).

Udvisninger

Danmark 6, Frankrig 4

Tilskuere: 1200

Masser af mod

Stine Jørgensen blev dansk topscorer med syv mål, og hun spillede i det hele taget, som den Stine Jørgensen, der tidligere var den store profil på landsholdet. Det var en fornøjelse at se. Stor kvalitet, stor frigjorthed og med masser af mod.

- Men det her handler om hele holdet, og alle kæmper jo for vildt for det her. Jeg er virkelig glad og stolt. Det her er lige, hvad det her hold har brug for.

Og det momentum, som danskerne nu har opbygget efter de livsvigtige sejre over Brasilien og Frankrig, skal naturligvis tages med videre til de kommende kampe i mellemrunden mod Norge (søndag), Holland (mandag) og Serbien (onsdag).

- Det satser vi på. Nu er vi i hvert fald videre med ét point, og vi undgik den forfærdelige Presidents Cup. Vi er rigtig, rigtig lettede, og nu vil vi selvfølgelig meget gerne have mere.

- Jeg synes, det ser godt ud. Udviklingen i de sidste to kampe har været fin. Det var godt mod Brasilien, og det var endnu bedre mod Frankrig.

- Vi spiller tålmodigt, og vi laver ikke længere så mange tekniske fejl. Og så er det jo en fornøjelse med det forsvar og Sandra (Toft, red.) inde bagved. Frankrig laver 18 mål - det kan vi da vidst godt være bekendt, smilte Stine Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ulfborg/Vemb

Indbrud på hotel

Leder For abonnenter

Der er meget at hente her

Lige i tiden er der fokus på sygefraværet på offentlige arbejdspladser, fordi der sendes en del statistik ud for området af den liberale tænketank Cepos, og det er også blevet behandlet på forskellig vis her i avisens spalter. Bemærkelsesværdigt er det såmænd ikke, at de vestjyske kommuner ligger i den gode ende af den slags statistikker. Men overraskende er det måske nok, at der for eksempel inden for plejepersonalet er hele fem dages sygefravær om året i forskel på for eksempel Struer og Lemvig kommuner med Lemvig som den, der er blandt de kommuner, der har færrest sygedage om året. Her ser man på gennemsnitstallet, og det er altså rigtig mange dage, når man ganger op med antallet af personaler inden for plejesektoren. Var der blot 100 ansatte, så var det 500 dage - eller hen ved 10 ugers arbejde, der er til rådighed. Det gør altså en forskel, når man skal regne udgiften ud til sådan en sektor. Man kan også studse over, at der er kommuner, der har langt over 20 sygedage pr. medarbejder i gennemsnit om året, hvor andre har mindre end det halve. Og selv om man regner ud fra den gode ende, så er der vist ikke mange private virksomheder, der opererer med at forudse, at hver medarbejder i gennemsnit skulle have to ugers sygdom om året. Der er selvfølgelig mange facts og kendsgerning bag disse tal, så man ikke "bare lige" kan overføre fra det ene fag til det andet. Der er jobs, som vil give flere sygedage, fordi man er i kontakt med syge mennesker, og det er hårdt og stressende. Men alligevel er det en markant forskel. Det er i hvert tilfælde noget, enhver kommunalpolitiker må tænke meget over, da der her virkelig er nogle penge at investere i bedre arbejdsmiljø med mere, hvis de bliver betalt tilbage med, at medarbejderne er mindre syge. Når man ser ud over landet, så er det vist ikke en fordom, at man føler sig mere forpligtet til at møde op på arbejde jo længere, man er væk fra de store byer. Det skyldes også, at der er mindre enheder, hvor man føler sig forpligtet af fællesskabet, og man kender den, der skal arbejde hårdere, når man bliver hjemme. Det er ret opdragende. Til gengæld er mindre enheder også mere sårbare i statistikkerne, når man taler langtidssyge, da blot en enkelt af dem kan påvirke statistikken ret meget. Derfor kan statistik ikke bruges til alt, men de her statistikker er mere end en tanke.

112

Uro i nattelivet i weekenden

Ulfborg/Vemb

Mand omkommet i drukneulykke

Annonce