Annonce
Sport

En lettet anfører: Momentum og mellemrunde rimer på hinanden

Denmark's Stine Jorgensen reacts during the group match between France and Denmark at the Women's Handball World Championship in Kumamoto on December 6, 2019. (Photo by CHARLY TRIBALLEAU / AFP)
Stine Jørgensen var kolossalt lettet efter sejren over Frankrig. Hun ser fine tendenser i det danske spil, og det skal selvfølgelig tages med videre i VM-turneringen, hvor det nu kan gå hen at blive rigtig sjovt.
Annonce

JAPAN - KUMAMOTO: Smilet sagde det hele.

Enorm glæde og lettelse i lårfede stråler.

- Det er rigtigt. Jeg står med den vildeste følelse, sagde anfører Stine Jørgensen efter den helt igennem hæsblæsende afslutning på kampen mod Frankrig.

Hun spillede stort, og hun fik en nøglerolle. Danskerne førte 19-18 med 13 sekunder tilbage, da Anne Mette Hansen blev nedlagt, og der blev dømt straffekast.

Det skulle træfsikre Jørgensen selvfølgelig skyde. Hun var naturligvis udmærket godt klar over, at Danmark ville vinde og komme videre til mellemrunde, hvis hun vel at mærke scorede. Brændte hun, fik de franske kvinder chancen for at udligne, og så ville Danmark ryge ud.

- Jeg vidste, at jeg skulle sætte den mellem benene på hende. Det er en chance at tage, men jeg havde bestemt mig på forhånd. Heldigvis gik den ind. Det er vildt. Det er for vildt.

- Jeg tror faktisk slet ikke, at jeg tænkte ret meget lige i situationen. Jo, det gjorde jeg måske alligevel. Det var noget med, at den bold bare skulle ind.

Kampen i tal

Danmark - Frankrig 20-18 (9-7)

Stillinger undervejs

3-2, 6-5, 7-7, 14-11, 16-12, 17-16

Mål, Danmark: Stine Jørgensen 7 (4), Anne Mette Hansen 5, Trine Østergaard 3, Lærke Nolsøe 3, Louise Burgaard 1, Mie Højlund 1.

Topscorer, Frankrig: Alexandra Lacrabere 6 (6).

Udvisninger

Danmark 6, Frankrig 4

Tilskuere: 1200

Annonce

Masser af mod

Stine Jørgensen blev dansk topscorer med syv mål, og hun spillede i det hele taget, som den Stine Jørgensen, der tidligere var den store profil på landsholdet. Det var en fornøjelse at se. Stor kvalitet, stor frigjorthed og med masser af mod.

- Men det her handler om hele holdet, og alle kæmper jo for vildt for det her. Jeg er virkelig glad og stolt. Det her er lige, hvad det her hold har brug for.

Og det momentum, som danskerne nu har opbygget efter de livsvigtige sejre over Brasilien og Frankrig, skal naturligvis tages med videre til de kommende kampe i mellemrunden mod Norge (søndag), Holland (mandag) og Serbien (onsdag).

- Det satser vi på. Nu er vi i hvert fald videre med ét point, og vi undgik den forfærdelige Presidents Cup. Vi er rigtig, rigtig lettede, og nu vil vi selvfølgelig meget gerne have mere.

- Jeg synes, det ser godt ud. Udviklingen i de sidste to kampe har været fin. Det var godt mod Brasilien, og det var endnu bedre mod Frankrig.

- Vi spiller tålmodigt, og vi laver ikke længere så mange tekniske fejl. Og så er det jo en fornøjelse med det forsvar og Sandra (Toft, red.) inde bagved. Frankrig laver 18 mål - det kan vi da vidst godt være bekendt, smilte Stine Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Skuffet Mathiesen fandt aldrig VM-benene

Annonce