Annonce
Mærkedage

En krumtap på radioredaktionen

Hanne Ried Larsen i dialog på redaktionen med kollega Ole Navntoft. PR-foto
Hanne Ried Larsen, redaktionsleder på DRs redaktion i Holstebro, kan fejre 25 års jubilæum.

25 års jubilæum: - Hanne Ried Larsen er en krumtap for DR Midt & Vest. Hun er redaktionsleder på DRs redaktion i Holstebro, hvor hun dagligt prioriterer journalistikken, styrer reporterne og sørger for, at historierne fra Midt- og Vestjylland ikke bare udkommer på P4 Midt & Vest – men i hele landet via TV Avisen, Radioavisen og dr.dk. Oven i den daglige opgave i Holstebro, er Hanne tillidsmand og medarbejderrepræsentant i DRs bestyrelse, så hun er også med til at lægge de store linjer for retningen.

Opsummerer Morten Stamm Mikkelsen, chef på DR Midt & Vest, om sin alsidige kollega, der 29. juni kan fejre 25 års jubilæum på radiostationen.

Annonce

Høje ambitioner

Hanne Ried Larsen er lige siden begyndelsen for 25 år siden gået forrest med tårnhøje journalistiske ambitioner og et stort hjerte for public service. I de tidligere år var hun som både vært og tilrettelægger med til at udvikle og producere fyrtårnsprogrammet Domino. Et landsdækkende radioprogram med både baggrund, debat og portrætter, som blev sendt fire gange om ugen fra Holstebro. Det var et program, der satte dagsorden, og som stadig jævnligt bliver nævnt i snakken på redaktionen.

Journalistisk hæder

Hanne har aldrig ladet sine ambitioner bremse af platforme, så fra kun at lave radio begyndte hun at udforske tv-mediet som reporter for TV Avisen. Og i 2010 stod hun bag serien Kæft, trit og knus i primetime på DR1, hvor hun og en fotograf fulgte børnenes hverdag på behandlingshjemmet Schuberts Minde i Ringkøbing. Hun fik skabt tillid til både personale, børn og forældre, så hun kunne komme helt tæt på. Serien blev en stor succes på DR, og den endte med at vinde Den Gyldne Blok, som er den fornemmeste pris ved journalistforbundets årlige gallafest i den midt- og vestjyske kreds.

Leder redaktionen

Nu holder Hanne pause som producerende journalist, fordi hun som redaktionsleder bruger alle kræfter på at gøre reporterne og redaktionens samlede aftryk så godt som muligt. I løbet af det seneste år har hele DR sat fokus på at få flere historier fra DRs distrikter ind på landsplatformen, og her har Hanne virkelig forstået at få Midt- og Vestjylland og historier her fra landsdelen til at fylde meget mere i TV Avisen og radioavisen. Ved siden af fuldtidsarbejdet er hun i fuld gang med en masteruddannelse i ledelse og coaching, og det er med til at understrege, at hun hele tiden udvikler sig og bevæger sig.

Ikke på kompromis

- Hanne er en samlende person for hele redaktionen. Hun går aldrig på kompromis med kvaliteten, men hun sparrer og vejleder på en måde, så alle reportere føler sig værdsat. Hendes humør er altid højt, og som menneske er hun en af dem, alle holder af, og som i høj grad er med til at gøre arbejdspladsen til et godt sted at være. Igennem 25 år har hun sat et kæmpe aftryk på redaktionen og fodret midt- og vestjyderne med tusindvis af historier. Heldigvis har hun mange gode år i sig endnu, roser radiochefen.

Når Hanne holder fri, bruger hun gerne tiden sammen med sin familie med både børn og børnebørn. Om sommerens sejler hun rundt i fjordene i familiens båd, og så han hun og manden for nyligt købt et sommerhus.

Hanne Ried Larsen bor i Struer sammen sin mand.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce