Annonce
Sport

En halv stjerne mere til FS Holstebro: Talentprojekt stiger i graderne hos DBU

FS Holstebro rangeres som den 35. bedste ungdomsklub i dansk fodbold i DBUs licenssystem. Arkivfoto: Morten Stricker
Hårdt arbejde er blevet belønnet i FS Holstebro, som DBU har valgt at løfte fra én til halvanden stjerne i licens-vurderingen. Sportschefen har samtidigt forlænget kontrakten med to år.

Holstebro: Da DBU for to år siden indførte det nye stjernebaserede licenssystem drømte sportschef Kim Fischer Mensbo om at blive tildelt halvanden stjerne.

Dengang måtte han og FS Holstebro dog nøjes med en enkelt stjerne og det samme var tilfældet, da licensen blev fornyet for et år siden. Men mandag eftermiddag tikkede den besked han havde ventet på i to år ind i mailboksen, at FS Holstebro nu er blevet tildelt en halv stjerne mere.

- Det har været to hårde år, men jeg er meget tilfreds med, at vi nu har fået en halv stjerne mere. Vores samlede vurdering er steget med 1,8 point, og det er jeg så stolt over. Jeg kan kun rose min stab for det arbejde, der er blevet lavet det seneste år, og som vi nu bliver belønnet for, siger Kim Fischer Mensbo.

Annonce

For dem, der ikke lige er hjemmevant i licenssystemtet, hvad betyder det så at få en halv stjerne mere?

- Vi kommer stadigvæk til at ligge i de samme rækker, men at få en halv stjerne mere betyder, at de i DBU synes, at vi arbejder i den rigtige retning og tror på, at vi med tiden kan komme op på to stjerner. Og så bliver det økonomiske tilskud også lidt større.

Næste år

Et af de punkter, FS Holstebro scorer lavest bedømmelse på er produktivitet, som dækker over klubbens evne til at udvikle spillere til landets tre højeste fodboldrækker.

Den vurdering begår ikke på indeværende sæson, men på de tre foregående. Og derfor er det også en kategori, hvor sportschefen forventer at se store forbedringer, når licensen om et år skal opdateres.

- Simon Graves (i Randers FC, red.) kommer til at trække helt vildt mange point til os næste år, når kampene fra denne sæson kommer med. Det samme er tilfældet med alle vores egne spillere i 2. division, så det kommer til at se helt anderledes ud på produktiviteten, forklarer Kim Fischer Mensbo.

Til gengæld løser det andet svage punkt i bedømmelsen, holdudvikling, ikke sig selv.

- Holdudvikling er noget vi skal blive bedre til, og i det segment er det især årgangene U10 til U12, der ligger ude ved moderklubberne, hvor vi ikke er dygtige nok. Så det skal vi have kigget på, hvordan vi kan løfte os, siger Kim Fischer Mensbo.

Annonce

Chefen bliver

Når det kommer til talentarbejde er kontinuitet ofte noget af det, man kommer længst ved.

Og det bliver der også på ledelsesplan de kommende år, da netop sportschefen har lavet en ny to-årig kontrakt med FS Holstebro.

- Jeg plejer kun at forlænge med et år af gangen, men denne gang har vi tegnet for to år. Det handler også om, at vi gerne vil vise DBU, at der også på lederplan er stabilitet, siger Kim Fischer Mensbo.

Fodbold Samarbejdet Holstebro (FSH) er en eliteoverbygning for moderklubberne Mejdal-Halgård Fodbold, Mejrup GU, Måbjerg IF og Holstebro Boldklub, der oprindeligt blev skabt i 2013 mellem Måbjerg IF og Mejrup GU, inden den senere blev udvidet med Mejdal-Halgård Fodbold og Holstebro Boldklub.

FS Holstebro har hold i årgangene fra U13 og op til og med U19.

I alt har 50 danske klubber licens på drengesiden. I toppen af listen ligger FC Nordsjælland, FC København og FC Midtjylland.


Vi kommer stadigvæk til at ligge i de samme rækker, men at få en halv stjerne mere betyder, at de i DBU synes, at vi arbejder i den rigtige retning og tror på, at vi med tiden kan komme op på to stjerner. Og så bliver det økonomiske tilskud også lidt større.

Kim Fischer Mensbo.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Genlæs livebloggen: Danmark taber 1-2 efter formidabel præstation  

Holstebro For abonnenter

Den sidste mink er kørt til forbrænding, men bekymringerne er langt fra begravet: - Jeg står med et hus, der ikke kan sælges

Annonce