Annonce
112

En højst uheldig dag: 11 sigtelser mod ung mand

Arkivfoto

Vinderup: Tæt på intet var i orden, da betjente fra Midt- og Vestjyllands Politi mandag aften, klokken 20.35, standsede en ung mand på sin knallert på Sevelvej ved Vinderup.

Den 20-årige blev testet positiv for cannabis og fik oveni en lang række andre sigtelser.

Han blev sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger om at standse, for at knallerten kunne køre stærkere end de tilladte 30 kilometer i timen - nemlig 43 kilometer i timen. Derudover blev han sigtet for at køre med nedslidte bagdæk, uden signalhorn, med defekt bremselys, defekte forlygter, manglende baglygter, for ikke at anvende styrthjelm, for ikke at have tegnet forsikring og for at være i besiddelse af 1,3 gram hash.

- Det ender med, at vi konfiskerer knallerten, fortæller Lilian Jensen fra lokalpolitiet i Holstebro.

Den unge knallertkører stammer fra Vinderup.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce